Het ChatGPT-logo van Microsoft Bing weergegeven op een telefoon.  Bing heeft onlangs 100 DAU overschreden.

Foto:: rafapress: (VADER:)

De rechtszaak van Google door Microsoft-CEO Satya Nadella bereikte deze week een nieuwe mijlpaal nadat het bedrijf aankondigde dat zijn AI-aangedreven zoekmachine Bing de 100 miljoen dagelijkse actieve gebruikers had overschreden.

Yusuf Mehdi, Microsoft vice-president en chief consumer marketing officer, onthulde de statistieken van Bing in een: blogpost: Woensdag. Mehdi wees er met name op dat een derde van de actieve gebruikers van Bing Preview, een beperkte versie voor de eerste vogels van zijn toekomstige zoekmachine, nieuw is voor Bing. Hij voegde eraan toe dat het bedrijf dit ziet als “bevestiging” van zijn mening dat onderzoek opnieuw moet worden uitgevonden, evenals als bewijs van de allure van het aanbieden van zoeken, antwoorden, chatten en creatie allemaal op één plek.

Dat betekent niet dat Microsoft het op kan nemen tegen Google, dat meer dan een miljard dagelijks actieve gebruikers heeft, maar het is een goed begin.

“Dit is een verrassend opmerkelijk aantal, en toch zijn we ons er volledig van bewust dat we een kleine, eencijferige aandelenspeler blijven”, zei Mehdi op de blog. “Dat gezegd hebbende, het voelt goed om aan het bal te zijn!”

De Microsoft-manager zei verder dat gebruikers vaker op Bing zoeken, hoewel hij geen specifieke cijfers heeft onthuld.

Mehdi legde uit dat er twee factoren waren achter de proef en het gebruik van Bing. Een daarvan is de browser, Microsoft Edge, die het bedrijf gebruikers agressief heeft gepusht met Windows-updates en prompts om te proberen te voorkomen dat mensen Google Chrome downloaden, zoals meldt The Verge. Microsoft is van plan Edge te blijven gebruiken om Bing in de toekomst te versterken, zei Mehdi.

“We verwachten dat nieuwe functies, zoals zoeken in Bing en creatie in de Edge-zijbalk, de groei zullen stimuleren”, aldus de Microsoft-manager.

Een andere groeimotor is Bing’s bijgewerkte webzoekbasisranglijst, zei Mehdi, die aan relevantie en kwaliteit heeft gewonnen met de recente integratie van OpenAI’s Prometheus-model. Tijdens een persconferentie vorige maand zei Microsoft dat Prometheus: “krachtiger dan ChatGPT,” de OpenAI-chatbot die de wereld stormenderhand heeft veroverd.

Zoals te verwachten, komen gebruikers ook naar Bing om te chatten met de beruchte zoekmachine. Dagelijks gebruikt ongeveer een derde van de mensen Bing-chat met gemiddeld drie chats per sessie. Bing heeft meer dan 45 miljoen chats gehad sinds de preview op 1 februari begon. 7.