Game archief foto

Bestandsfoto van het spel “Call of Duty” Fotocredit: REUTERS:

Microsoft heeft gezegd dat het Activision Blizzard’s “Call of Duty” (CoD) voor 10 jaar in licentie zal geven aan Sony om tegemoet te komen aan de bezorgdheid van Groot-Brittannië over de overname van de gamemaker voor $ 69 miljard, volgens een document dat door de toezichthouder is gepubliceerd.

Vorige maand sloot Microsoft een soortgelijke deal met het gamingplatform van Nvidia Corp., op voorwaarde dat het groen licht krijgt voor de fel omstreden overname.

Microsoft-voorzitter Brad Smith zei dat hij hoopte dat rivaal Sony – die zich sterk tegen de overname heeft verzet – zou overwegen om een ​​soortgelijke deal aan te gaan.

De Britse Competition and Markets Authority (CMA) zei in februari dat de deal de rivaliteit tussen Microsoft’s Xbox en Sony’s PlayStation zou kunnen verzwakken en de concurrentie in cloudgaming zou kunnen onderdrukken.

(Abonneer u voor het laatste technische nieuws van de dag op onze Today’s Cache tech-nieuwsbrief)

Hij suggereerde dat er misschien structurele oplossingen nodig zijn om zijn zorgen weg te nemen, waaronder het afstoten van het bedrijf dat verband houdt met “Call of Duty”.

Sony zei in zijn reactie op de bevindingen van de CMA dat de reeks oplossingen die het naar voren zou brengen alle CoD-spelers in Groot-Brittannië zou beschermen en substantiële voordelen zou bieden aan consumenten en ontwikkelaars.

“Microsoft biedt een reeks licentieoplossingen die (i) zorgen voor pariteit tussen de PlayStation- en Xbox-platforms met betrekking tot CoD en (ii) zorgen voor een brede beschikbaarheid van CoD en andere Activision-titels op gameservices in de cloud”, aldus Microsoft in de gepubliceerde document. Woensdag.

Ze voegde eraan toe dat volgens haar is voldaan aan de criteria voor het AMC om gedragsremedies te overwegen, zoals de voorgestelde.

Sony verwierp in zijn eigen indiening bij de CMA de voorstellen van Microsoft en zei dat de enige manier om de concurrentie op het gebied van consoles en cloudgaming te behouden, was door de deal te blokkeren of te onderwerpen aan een structurele remedie, zoals Microsoft dwingen CoD te verkopen.

De grootste gaming-deal ooit, aangekondigd in januari vorig jaar, is het onderwerp van intensief onderzoek in de Verenigde Staten en Europa.

Microsoft zal naar verwachting EU-antitrustgoedkeuring krijgen met zijn aanbod van licentieovereenkomsten aan rivalen, vertelden drie mensen die bekend waren met de kwestie eerder deze maand aan Reuters, waarmee ze een grote hindernis hielpen nemen.

De CMA stemt op 22 april over de deal.