De man die Matt Schlapp ervan beschuldigde ongewenste seksuele avances te hebben gemaakt, is naar voren gekomen om zichzelf te identificeren nadat een rechter zei dat hij niet anoniem een ​​rechtszaak van miljoenen dollars kan aanspannen tegen de president van de American Conservative Union.

Carlton Huffman, 39, kwam naar voren en deelde woensdag zijn kant van het verhaal in een bijna 11 minuten durende video die op sociale media werd gepost, waarin hij zei dat hij het deed om te voorkomen dat meneer Schlapp de anderen tot slachtoffer zou maken.

“De reden dat ik naar voren kwam, is om ervoor te zorgen dat Matt Schlapp nooit de kans krijgt om het op te nemen tegen iemand anders zonder dat de wereld weet wat voor soort man hij is”, zei meneer Huffman. “Het was ook om tegen elk slachtoffer te zeggen, wie je ook bent, die je pijn heeft gedaan, je hebt de kans om je keuzevrijheid terug te krijgen. Om je stem te vinden. Om dat in jou te vinden om te zeggen dat ze je niet voor altijd tot slachtoffer kunnen maken. In plaats daarvan kun je zegevieren.

De heer Schlapp ontkent enig wangedrag. Hij en zijn vrouw, Mercedes, hadden eerder een rechtszaak aangespannen voor identificatie van de assistent. De motie zei dat de poging van de heer Huffman om anoniem te blijven “totaal ongegrond” was.

Opperrechter Lisa Bondareff Kemler van het Alexandria Circuit Court koos de kant van de Schlapps en zei dat meneer Huffman zijn naam op het pak moest zetten.

Een woordvoerder van de Schlapps zei woensdag dat de heer Huffman had geprobeerd het paar anoniem aan te vallen voordat hij zelfs maar juridische stappen ondernam, “om onderzoek naar zijn onsmakelijke verleden, moeilijke werkgeschiedenis en zijn problemen met eerlijkheid te vermijden”.

“We vinden het ironisch dat iemand die worstelde om de anonimiteit te behouden, bijna onmiddellijk na de beslissing van de rechtbank met The Washington Post samenwerkte aan een profielartikel, compleet met foto’s, klaar voor publicatie”, zei woordvoerder Mark Corallo. “We zijn ervan overtuigd dat wanneer zijn volledige zaak aan het licht komt in de rechtbank, we zullen zegevieren. Uit respect voor de rechtbank hebben we op dit moment geen verder commentaar.

De heer Huffman vertelde de Washington Post dat hij van plan is zijn eerdere rechtszaak aan te passen waarin hij 9,4 miljoen dollar schadevergoeding eist wegens vermeende aanranding en smaad. De rechtszaak beschuldigt de heer Schlapp, mevrouw Schlapp en een andere GOP-agent van het leiden van een campagne om hem “uit te dagen” nadat zijn beweringen openbaar waren gemaakt.

De Schlapps hebben de aantijgingen in de klacht ontkend.

De video van de heer Huffman komt dagen nadat de heer Schlapp de jaarlijkse Conservative Political Action Conference voorzat, waar de invloed van voormalig president Donald Trump op de partijbasis volledig te zien was.

De aanklachten tegen de heer Schlapp, volgens de heer Huffman, dateren uit de tijd dat hij werkte aan de senatoriale campagne van Herschel Walker in Georgië. Op de bewuste avond zei de heer Huffman dat hij de taak had om de heer Schlapp tussen restaurants en bars in de omgeving van Atlanta te vervoeren.

De heer Huffman zei dat de heer Schlapp “veel” wodka dronk en op een gegeven moment naar zijn kruis greep.

“Ik heb er alles aan gedaan om aan te geven dat ik nergens in geïnteresseerd was met Matt. Ik liep bij hem weg. Ik zat zelfs zo voorzichtig tv te kijken dat hij al snel vroeg: heb je er moeite mee om naar mij te kijken?” Toen wist ik dat het goed ging’, zei meneer Huffman in de video.

De heer Huffman zei toen hij de heer Schlapp naar zijn hotel reed dat zijn ‘hand vrijwel de hele rit mijn been nooit heeft verlaten’. Hij zei toen ze het hotel naderden “hij stak zijn hand uit en greep me waar je niet gepakt zou moeten worden als je dat niet wilt.”

“Het was tot mijn eeuwige schande dat ik hem op dat moment mijn stem en mijn waardigheid liet wegnemen”, zei hij.

De heer Huffman zei dat hij zich aanvankelijk stil hield omdat hij de campagne van de heer Walker niet wilde afleiden.

“Amerika, nu weet je een beetje over mij, je kent mijn verhaal, je zult waarschijnlijk veel meer weten”, zei meneer Huffman. “Ik spreek niet alleen mijn waarheid over wat er op 1 oktober is gebeurd. Op 19 december 2022 spreek ik de waarheid en de waarheid zal je bevrijden.