Volgens rapporten heeft president Kevin McCarthy besloten af ​​te zien van een officiële uitnodiging om Oekraïne te bezoeken.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky betoonde dezelfde beleefdheid aan de huidige voorzitter van het Huis als aan McCarthy’s voorganger, Nancy Pelosi. Echter, in tegenstelling tot Pelosi, wees McCarthy het gebaar af, volgens de Amerikaans nieuws en wereldrapport.

De uitnodiging van Zelensky volgt op de opmerkingen van McCarthy die een veranderende houding ten opzichte van de betrekkingen met Oekraïne weerkaatsen. Voorafgaand aan de tussentijdse verkiezingen van 2022 merkte McCarthy op dat de Republikeinen van het Huis Kiev geen “blanco cheque” zouden blijven overhandigen om zijn oorlogsinspanningen tegen Rusland te financieren. Dat meldt ABC News. (GERELATEERD: Amerikaanse inlichtingendienst gelooft dat pro-Oekraïense groep mogelijk Nord Stream-pijpleidingen heeft vernietigd)

“Ik denk dat mensen in een recessie zullen zitten en dat ze Oekraïne geen blanco cheque zullen schrijven”, zei McCarthy toen hij de helft naderde, meldde de outlet. “Ze willen gewoon niet… Het is geen gratis blanco cheque. (GERELATEERD: Kevin McCarthy zegt dat hij geen ‘spijt’ heeft van het geven van J6-beelden aan Tucker Carlson)

Het nieuws over het besluit van McCarthy om af te zien van een officiële bijeenkomst in de hoofdstad van Oekraïne is niet de enige opmerkelijke diplomatieke ontwikkeling waarbij de voorzitter van het Huis deze week betrokken was. Op 6 maart kwam McCarthy ook terug op zijn plan om naar Taiwan te reizen om vijandelijkheden met China te voorkomen. In plaats daarvan koos McCarthy ervoor om de Taiwanese premier te ontmoeten in zijn thuisstaat Californië.

McCarthy raadde kort en bondig zijn gevoelens bij Zelenskyy’s uitnodiging: verhaal CNN: “Ik hoef niet naar Oekraïne of Kiev om het te zien.”