Eerste blik Kahori

Afbeelding:: wonder studio’s

In het komende tweede seizoen van Disney+ en: wonder studio’s Wat als…? we zullen een aflevering hebben die het traject van de Tesseract volgt als deze vóór de kolonisatie in Amerika is neergestort.

Marvel onthulde een eerste blik in Kahhori, voor hun televisiedebuut in een volledig Mohawk-talige aflevering. Zoals de uitgang van het Predator-universum Prooi:waarin de alien Comanche-krijgers ontmoet voordat hij in de toekomst terugkeert naar de aarde, deelde de versie dat deze aflevering draait om de soevereine Haudenosaunee Confederatie en het Mohawk-volk, terwijl de Tesseract een meer verandert in een poort die Kahhori ertoe brengt haar krachten te ontsluiten.

Wat als…? Schrijver Ryan Little en regisseur Bryan Andrews werkten aan de aflevering met leden van de Mohawk Nation naast Marvel’s creative om het uiterlijk en de wereld van Kahhori te helpen ontwerpen en om een ​​​​traditioneel met Mohawk-muziek doordrenkte partituur te creëren. Little zei in de advertentie: “Ik had een geweldige schrijfmentor die veel samenwerkte met de inheemse gemeenschap in de staat New York, en ik vond het geweldig om die ervaring te gebruiken om een ​​hoek te creëren. Volledig origineel van de MCU met verhaallijnen voor nieuwe inheemse helden geschreven vanuit een plaats van respect voor vorige generaties en optimisme voor toekomstige generaties Kahhori, uitgesproken als ‘KAH-HORTI’, is een echte Wolf Clan-naam, wat betekent ‘zij roert het bos’ of is iemand die de mensen om haar heen motiveert. In haar eerste avontuur, Kahhori zal haar naam eer aan moeten doen om krachtige bondgenoten te rekruteren in de strijd om haar volk te redden en de loop van de geschiedenis voor altijd te veranderen.”

Mohawk-historicus Doug George vertelde het verhaal van het Akwesasne-gebied in wat nu de staat New York is – een vast punt in ons MCU-universum waar het aanvankelijk bergafwaarts ging. Hij deelde: “Het vertelt een opmerkelijk verhaal vanuit een Indiaans-Mohawk-perspectief dat echt uniek en historisch is, en zal kijkers een uitdagend en vermakelijk nieuw perspectief geven op de eerste volkeren van dit land. Het verhaal is dramatisch, de personages zijn volledig gerealiseerd en de actiescènes zijn adembenemend”, zegt George. “De aflevering is op een andere manier uitzonderlijk – hij is gemaakt met de volledige medewerking van de Mohawk-mensen, van dialoog tot versiering.”

Hier is de volledige blik op Kahhori, we zijn verheugd om hun opname te zien, voortbouwend op het idee dat “Earth’s Mightiest Heroes” zou kunnen en kunnen zijnen iedereen.

Kahori Marvel-superhelden

Afbeelding:: wonder studio’s

Houd io9 in de gaten voor meer Wat als…? Seizoen 2 ontwikkelingen!


Wil je meer io9-nieuws? Ontdek wanneer u op de laatste moet wachten Wonder:, Star Wars:En: StarTrek: versies, wat biedt de toekomst voor de DC-universum in film en tven alles wat u moet weten over de toekomst van: Doctor who:.