Opmerking

Er heerst een onontwarbare ijdelheid in de politiek. Mensen die gekozen willen worden, vragen per definitie om een ​​gunstig oordeel van de kiezers. In theorie vloeien deze oordelen voort uit de posities en waarden van de kandidaten. In de praktijk worden ze echter ook beoordeeld op andere parameters, zoals uiterlijk.

Meld u aan voor How To Read This Chart, een wekelijks gegevensbulletin van Philip Bump

Dit stokoude idee in de politiek heeft de afgelopen weken een nieuw likje verf gekregen doordat er nieuwe aandacht is voor de gouverneur van Florida. De presidentiële aspiraties van Ron DeSantis (R) voor 2024 zijn allesbehalve formeel aangekondigd. Meldt dat oud-president Donald Trump, een van de weinige aangekondigde kandidaten, de mogelijke bijnaam “Tiny D” voor de gouverneur – Trump heeft nooit bekend gestaan ​​om zijn subtiliteit – overlapt met nieuw onderzoek naar DeSantis’ voorliefde voor hakken. Volgens de theorie zou DeSantis zijn omvang kunnen vergroten om zijn kansen in 2024 te vergroten.

Dus laten we dit idee vanuit twee invalshoeken bekijken. Ten eerste, is er echt een verband tussen de grootte van de kandidaat en het primaire succes? Ten tweede, is er enig bewijs dat een niet zo grote DeSantis een aanwezigheid probeert te orkestreren die echt groot genoeg is?

Wanneer men lengte en politiek fortuin probeert te vergelijken, stuit men onmiddellijk op een aanzienlijke hindernis: de meeste kandidaat-hoogtes worden niet expliciet vermeld. Tijdens het Republikeinse nominatiegevecht van 2016 probeerde ik soortgelijke kwesties van hoge opvulling rond een andere Republikein uit Florida, de senator, te beoordelen. Marco Rubio (rechts). U kunt heel snel zien dat de rapporten enorm variëren, en aangezien dit een niche-interesse is (op zijn zachtst gezegd), zijn rapporten over kandidaat-hoogtes vaak terug te voeren op dezelfde originele bron.

Deze keer heb ik besloten om iets anders te proberen. Voor elke betwiste voorverkiezing sinds 2000 heb ik een foto getrokken van een debat waarin de relatieve lengte van de kandidaten werd getoond. vroeg ik ook ChatGPT voor zijn beoordelingen van de lengte van kandidaten, in de overtuiging dat het op zijn minst zou dienen als een consistente aggregator van deze informatie. Om meer dan één reden moeten we de beoordelingen echter met scepsis behandelen.

Zonder verder oponthoud, de hoogten en het eindklassement van de populaire stemming van betwiste voorverkiezingen in de afgelopen 23 jaar. Op elke foto geven de nummers de plaats van de kandidaat aan in het geheel van de populaire stemmen die tijdens de voorverkiezingen zijn behaald.

Langste kandidaat: Deze is makkelijk. De grootste mededinger was voormalig NBA-ster en senator uit New Jersey Bill Bradley (gemarkeerd met een ②) (6′5″, per ChatGPT en ook officiële nba-statistieken).

winnende kandidaat: Vice-president Al Gore (6′1″).

Langste kandidaat: Volgens ChatGPT was de langste kandidaat zakenman Steve Forbes ④, op 6′3″. Voormalig Utah-senator Orrin G. Hatch ⑥ wordt geïdentificeerd als tien centimeter korter dan Forbes – wat zeker niet op de foto staat. Is het een lucky shot van fotografie? Een storing door ChatGPT?

winnende kandidaat: Wel is duidelijk dat de langste kandidaat niet de winnaar was: George W. Bush (5′11″).

Langste kandidaat: sen. John F. Kerry (D-Mass.) ① (6′4″, door ChatGPT).

winnende kandidaat: Kerrie.

Langste kandidaat: sen. Barack Obama (D-Ill.) ① (6′1″, door ChatGPT).

winnende kandidaat: Barack Obama.

Langste kandidaat: Voormalig Tennessee Senator Fred Thompson ⑤ (6′5″, per ChatGPT).

winnende kandidaat: sen. John McCain (R-Arizona) (5′9″).

Langste kandidaat: Voormalig Pennsylvania Senator Rick Santorum ② (6′2″, per ChatGPT).

winnende kandidaat: Voormalig gouverneur van Massachusetts Mitt Romney (6′1″).

Langste kandidaat: Voormalig gouverneur van Maryland Martin O’Malley ③ (6′1″, per ChatGPT).

winnende kandidaat: Voormalig minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton (5′5″).

Langste kandidaat: Voormalig gouverneur van Florida Jeb Bush ⑥ en Donald Trump ① staan ​​beide vermeld op 6′3″ door ChatGPT.

winnende kandidaat: troef.

Langste kandidaat: Voormalig vicepresident Joe Biden ① en senator. Bernie Sanders (I-Vt.) ② staat genoteerd op 6′0″.

winnende kandidaat: Biden.

Je ziet dat de resultaten gemengd zijn. Zelfs als we de ChatGPT-beoordelingen buiten beschouwing laten, laten de foto’s zien dat hoogte en overwinning niet erg goed met elkaar samenhangen.

Sommige onderzoeken suggereren dat lengte een rol speelt bij politieke overwinningen, let wel. (Hier is Een voorbeeld.) Interessant genoeg is er ook onderzoek in Polen dat suggereert nog populairdere politici gadegeslagen als groter door kiezers. In mijn verhaal over de Republikeinse voorverkiezingen van 2016 merkte ik op dat de langste kandidaat bij algemene presidentsverkiezingen meestal wint – zoals gebeurde in 2016 maar niet in 2020.

Dus wetende dat groter geen garantie is voor de overwinning, laten we de lengte van DeSantis beoordelen.

Hierboven wordt vermeld dat Biden 6 voet lang is. Dit is de beoordeling van ChatGPT – maar het is ook geweest gemeld door de dokter van het Witte Huis. We kunnen dus vertrouwen hebben in deze karakterisering.

Vorig jaar verschenen Biden en DeSantis samen in Florida waar ze de schade van de orkaan Ian in kaart brachten. Er waren een aantal foto’s van de twee mannen samen gemaakt. Ze leken ongeveer even hoog te zijn.

Terwijl DeSantis die dag een laars met hakken droeg, droeg Biden dat ook. Het is moeilijk te zeggen of er een significant verschil in hakhoogte is op basis van de bijgesneden foto hierboven, maar als dat zo is, is het subtiel. (ChatGPT zet DeSantis trouwens vast op 6′2″, wat onjuist lijkt.)

Het lijkt dus duidelijk dat DeSantis waarschijnlijk ongeveer 1,80 meter lang is – niet 1,75 meter, zoals sommige critici beweerden, en enkele centimeters korter dan Trump (wiens medisch rapport hem op 1,80 meter had staan, volgens ChatGPT). Toen de twee samen op een rally in 2019 verschenen, was het duidelijk dat DeSantis iets korter was – misschien gedeeltelijk vanwege zijn hak.

Het goede nieuws voor DeSantis? De langste kandidaat wint niet altijd.