D.

gesneden of rust, noem het wat je wilt, maar sinds Gabriel Martinelli iets meer dan twee weken geleden uit het Arsenal-team werd weggelaten, is hij herboren.

Martinelli werd op de bank gezet voor de wedstrijd van Arsenal bij Aston Villa, maar scoorde in blessuretijd en maakte de stand op 4-2. De Braziliaan is sindsdien aan de volgende drie wedstrijden begonnen en bracht zijn totaal op vier doelpunten in evenveel doelpunten. wedstrijden.

Martinelli’s terugkeer naar vorm komt op tijd. Hij heeft de titelstrijd van Arsenal nieuw leven ingeblazen en nu hoopt Mikel Arteta dat de 21-jarige dezelfde impact kan hebben in de Europa League. Arsenal neemt het vanavond in de Portugese hoofdstad op tegen Sporting in de eerste etappe van hun achtste finales, en Martinelli zal een sleutelrol spelen.

Arteta is licht over voorwaartse opties aangezien Eddie Nketiah (enkel) en Leandro Trossard (lies) beide out zijn. Gabriel Jesus trainde gisteren maar heeft niet meer gespeeld sinds hij in december een knieoperatie onderging.

Dat laat Martinelli over als de belangrijkste kandidaat om de leiding te nemen. De Braziliaan blonk dit seizoen alom uit en is met 11 doelpunten de topscorer van Arsenal. Hij wordt echter al lang getipt als toekomstige spits en is blij om daar te spelen, ook al betekent dat extra druk om de belangrijkste bron van doelpunten van het team te zijn.

Hoofdman: Gabriel Martinelli zal de aanval van Arsenal tegen Sporting Lissabon leiden

/ Arsenal FC via Getty Images

“We spelen voor Arsenal en ik denk dat iedereen die verantwoordelijkheid heeft. Ik ben blij om te spelen als nummer 9 of op de vleugel. Het is aan Mikel om te beslissen. Als ik in het team zit, kan ik als doelman spelen.” Dat vind ik niet erg.”

Sporting is zich terdege bewust van de dreiging die Martinelli vanavond zal brengen, net als Bukayo Saka, die dit seizoen ook 11 doelpunten maakt.

Saka is vaak degene die zijn teamgenoot in de schijnwerpers zet, en dat komt door zijn consistentie. Martinelli’s vorm gaat vaak op en neer, en de Braziliaan geeft toe dat het hem uit het team heeft geholpen, ook al is het maar voor één wedstrijd. “Ja, ik denk van wel [benefit me]”, zei hij. “Ik denk dat het goed voor me was. In dit spel [against Aston Villa]Ik scoorde het vierde doelpunt en ik was ook zo blij.

Arteta stond er na die wedstrijd op dat hij rustte en Martinelli niet in de steek liet, maar hoe dan ook, de beslissing van de Spanjaard loonde. een speler heeft wat rust nodig om opnieuw te klikken.

Aangezien Arsenal vijf punten voorsprong heeft op Manchester City aan de top van de Premier League, zouden sommige fans willen dat Martinelli vanavond nog een rustpauze neemt, maar er wordt verwacht dat Arteta een solide selectie zal samenstellen.

Arsenal zal een solide prestatie willen leveren tegen een ploeg die vierde staat in de Portugese topvlucht en 15 punten achter leider Benfica, waardoor Arteta volgende week de terugwedstrijd thuis zou kunnen inleveren.

De gebruikelijke opstelling van Sporting van een 3-4-3-formatie zou Arsenal moeten passen, die zal proberen om elke resterende ruimte te benutten.Voormalig Arsenal-rechtsback Hector Bellerin, uitgeleend aan Sporting van Barcelona, ​​staat ‘s nachts voor zwaar werk.

Arsenal zal proberen het middenveld te domineren door er een extra man in te zetten. Sporting is bovendien vooral zonder de geschorste Manuel Ugarte de enige echte basisspeler in de ploeg. “Hij is de enige speler die mensen schopt”, zei een Portugese journalist ronduit.

Dat zorgt ervoor dat de lokale bevolking bang is dat Arsenal uit zijn dak gaat. Martinelli lijkt er zeker zin in te hebben.