Het Witte Huis leek de Republikeinse gouverneur van Florida neer te schieten. Verzoek van Ron DeSantis om tennisster Novak Djokovic te mogen spelen op de Miami Open, ondanks zijn COVID-19 vaccinatiestatus.

De vaccinatievereiste voor COVID-19 “is nog steeds van kracht, en we verwachten dat iedereen zich aan de regels van ons land houdt, of het nu als deelnemer of als toeschouwer is”, vertelde de staat woensdag aan verslaggevers van de perssecretaris van het Witte Huis, Karine Jean-Pierre.

Ze zei ook dat de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor de beslissing.

DeSantis stuurde dinsdag een brief naar president Joe Biden waarin hij eiste dat hij de COVID-19-vaccinatiebeperking zou opheffen, waardoor Djokovic niet meer mag deelnemen aan het tennistoernooi van Miami van 19 maart tot 2 april. Djokovic, die Servisch is, staat momenteel op nummer één van de wereld in het herenenkelspel.

“Deze ontkenning is onrechtvaardig, onwetenschappelijk en onaanvaardbaar. Ik verzoek u dringend om het te heroverwegen. Het is tijd om pandemische politiek opzij te zetten en het Amerikaanse volk te geven wat ze willen – laat ze spelen”, schreef DeSantis, waarin hij Biden vroeg om voor 10 mei op zijn verzoek te reageren. . (GERELATEERD: Novak Djokovic trekt zich terug uit Indian Wells-toernooi vanwege vaccinatiemandaat, Biden gevraagd om in te grijpen)

De regering-Biden legt momenteel een reisverbod op aan reizigers die niet zijn gevaccineerd tegen COVID-19, maar de beperking zal naar verwachting worden opgeheven met het einde van de COVID-19-noodverklaring op 11 mei.

Het verbod is van toepassing op niet-gevaccineerde niet-Amerikaanse burgers die het land per vliegtuig binnenkomen (evenals land- en zeehavens van binnenkomst), zei DeSantis in zijn brief. De gouverneur merkte echter op dat dit niet lijkt te gelden voor illegale immigranten die de Amerikaanse grenzen overschrijden.

DUBAI, VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN – MAART 03: Novak Djokovic uit Servië speelt een backhand tegen Daniil Medvedev tijdens de halve finale van hun mannen op dag dertien van Dubai Duty Free Tennis in het Dubai Duty Free Tennis Stadium op 3 maart 2023 in Dubai, Emirates United Arabieren. (Foto door François Nel/Getty Images)

Djokovic trok zich zondag terug uit het tennistoernooi van Indian Wells in Californië. Republikeinse senator uit Florida. Rick Scott zei dat ambtenaren van het Department of Homeland Security het verzoek van de tennisser om een ​​vaccinatievrijstelling hebben afgewezen en een brief naar Biden hebben gestuurd waarin ze hem aansporen om Djokovic te laten spelen op de Miami Open.