Memphis Grizzlies-doelman Ja Morant zal nog minstens vier wedstrijden uit het team zijn, zei het team woensdag, kort nadat de politie aankondigde dat hij geen aanklacht zou krijgen in Colorado, gekoppeld aan de livestream-video waarin hij een pistool leek te tonen. in een stripclub.

“Ja Morant zal in ieder geval de komende vier wedstrijden wegblijven bij het team”, aldus het team zonder verder commentaar.

Dat betekent dat Morant donderdag wedstrijden in Golden State, zaterdag thuis tegen Dallas, maandag in Dallas en op 15 maart in Miami zal missen. Het vroegste dat hij kan spelen is 17 maart in San Antonio, en daar is geen garantie voor.

Ondertussen zei de politie van Glendale dat het de video had bekeken, een feed die Morant op zijn Instagram-kanaal liet zien terwijl hij een pistool leek vast te houden, en geen bewijs vond dat er een misdrijf was gepleegd. Glendale is een enclave omringd door de stad Denver.

“In dit geval moet worden opgemerkt dat de DPM op de bewuste avond geen oproep tot dienst in de nachtclub heeft ontvangen met betrekking tot een wapen van welk type dan ook”, aldus de politie. “Daarna werd er geen overlast gemeld en kwam er geen burger of beschermheer van de club naar voren om een ​​klacht in te dienen.

“Het onderzoek concludeerde ook dat niemand met het vuurwapen werd bedreigd of bedreigd en dat er in feite nooit een vuurwapen is gevonden.”

De liga onderzoekt de zaak

De NBA zei de zaak ook te bekijken en kondigde geen sancties aan – zoals een schorsing – tegen Morant.

De politie zegt dat het onderzoek bevestigde dat het ‘incident’ – Morant werd niet genoemd in de verklaring, die alleen verwees naar ‘een prominente NBA-speler’ – plaatsvond in een etablissement genaamd Shotgun Willies in Glendale. De tweevoudig ster bracht de video in de vroege uurtjes van zaterdag uit nadat de Grizzlies vrijdagavond in Denver speelden.

De Grizzlies zeiden dat Morant ten minste twee wedstrijden uit het team zou zijn – dat waren zondag en dinsdag – en Morant zei later dat hij besloot “wat vrije tijd te nemen om wat hulp te zoeken en eraan te werken”. en mijn algehele welzijn.”

Wat dit betekent is onduidelijk. Morant heeft verder niet gereageerd en de Grizzlies hebben niet gedeeld welke actie hij onderneemt of waarom hij om hulp vraagt.