ST. PAUL, Minnesota. — Overheid. Tim Walz ondertekende woensdag een uitvoerend bevel ter bescherming van de rechten van LGBTQ-mensen in Minnesota en andere staten om overgangsgezondheidszorg te ontvangen, terwijl hij de golf van andere staten die transgenderrechten terugdraaien, de kop in sloeg.

“We willen dat elke inwoner van Minnesota zich veilig, gewaardeerd, beschermd, gevierd en vrij voelt om te bestaan ​​als een authentieke versie van zichzelf”, zei Walz. “Het beschermen en ondersteunen van toegang tot genderbevestigende gezondheidszorg is essentieel om een ​​gastvrije en ondersteunende staat te zijn.”

Voorvechters van LGBTQ-rechten zeggen dat door de Republikeinen geleide staten in het hele land proberen het legale bestaan ​​van transgenders uit te wissen en de meningsuiting te beperken van degenen die niet-binair zijn, genderfluïde zijn of toevallig transgender zijn. Volgens de Human Rights Campaign zijn in andere staten meer dan 150 wetsvoorstellen ingediend die gericht zijn op transrechten. Walz koos voor het naburige South Dakota, waar de gouverneur was. Kristi Noem tekende vorige maand een verbod op genderovergangszorg voor minderjarigen.

“Ik weet niet wat een groep mensen in Pierre denkt die besluiten het leven van mensen ellendig en gevaarlijker te maken, maar dat gaat niet gebeuren in Minnesota”, zei Walz onder applaus uit een volle zaal van LGBTQ-activisten en hun aanhangers.

Het uitvoerend bevel van Walz loopt parallel met wetgeving in afwachting van een stemming in het State House om van Minnesota een “transparadijsstaat” te maken door transgenders, gezinnen en zorgverleners te beschermen tegen een reeks juridische gevolgen voor reizen naar Minnesota voor genderovergangszorg, waaronder een breed scala van sociale en medische interventies.

Terwijl sponsors zeiden dat ze optimistisch waren over de passage in de komende weken, zei de gouverneur dat de toenemende trends tegen transrechten in andere staten het voor hem dringend maakten om onmiddellijk bescherming op te leggen.

Het wetsvoorstel is opgesteld door de Democratische Rep. Leigh Finke, van St. Paul, Minnesota’s eerste openlijk transgenderwetgever. Dit zou de staat verbieden gerechtelijke bevelen of kinderwelzijnswetten van andere staten af ​​te dwingen als deze het recht van een persoon om genderovergangszorg in Minnesota te zoeken, belemmeren.

Het belang van het bevel van de gouverneur voor LGBTQ-mensen in het hele land kan niet genoeg worden benadrukt, zei ze.

“De levens van transgenders en expansieve mensen in dit land worden aangevallen”, zei Finke. “Er is een grootschalige beweging in dit land tegen trans-, non-binaire, tweegeestige en uitgestrekte volwassenen en kinderen die onze gemeenschap probeert uit te wissen.”

Een apart wetsvoorstel dat zogenaamde conversietherapie voor LGBTQ-kinderen en kwetsbare volwassenen verbiedt, werd vorige maand goedgekeurd in het Minnesota House en wacht op stemming in de Senaat.

Conservatieven zeiden dat het bevel van de gouverneur kwetsbare kinderen zal kwetsen in plaats van hen te helpen.

“Mensen die worstelen met hun genderidentiteit verdienen compassievolle zorg die hen zal helpen zich op hun gemak te voelen in hun lichaam, niet hen te verminken”, zei John Helmberger, CEO van de Minnesota Family Council in een verklaring.

Elders hebben recente pogingen in Oklahoma om medische zorg voor transgenderkinderen te verbieden en andere anti-transwetten aan te nemen geleid tot verhitte protesten. De Senaat van Arkansas gaf dinsdag een eerste goedkeuring om transgenders strafbaar te stellen die toiletten gebruiken die passen bij hun genderidentiteit. De gouverneur van Tennessee heeft vorige week een wet ondertekend die verbiedt dat dragshows plaatsvinden in het openbaar of waar kinderen bij zijn.

“Alle kinderen verdienen het om te gedijen, daar zijn we het over eens, maar voor transgenderjongeren wordt de opvoeding en toegang tot levensreddende genderbevestigende zorg bedreigd in staatshuizen van het land”, zei Dr. Kelsey Leonardsmith. “Hij wordt bedreigd door pestkoppen die zich verschuilen achter junk science en pestkoppen die hun machtspositie misbruiken om deze dierbare kinderen pijn te doen.”

Leonardsmith runt klinieken in Minneapolis en St. Paul waar transgenderjongeren worden geholpen, inclusief gezinnen die uit restrictieve staten zijn verhuisd. Ze zei dat ze “evidence-based zorg bieden in overeenstemming met internationale richtlijnen” en nauw samenwerken met gezinnen om ervoor te zorgen dat kinderen en adolescenten passende zorg krijgen op basis van hun stadia van intellectuele en fysieke ontwikkeling.

“En er is niemand anders die in deze kamer thuishoort om die beslissingen te nemen,” zei ze.

Copyright © 2023 The Washington Times, LLC.