Google One introduceert VPN-services voor betalende abonnees en darkweb-rapporten

Google One introduceert VPN-services voor betaalde abonnees en Dark Web-rapporten | Fotocredit: Google

Google heeft woensdag aangekondigd dat alle Google One-gebruikers met een betaald abonnement gebruik kunnen maken van de VPN-service (Virtual Private Network).

Gebruikers in 22 landen met Android-, iOS-, Windows- en Mac-apparaten hebben toegang tot VPN-services als ze betalen voor het standaard Google One-abonnement dat begint bij $ 1,99 per maand, of geavanceerdere abonnementen. Maximaal vijf andere gebruikers kunnen de VPN delen als ze hetzelfde abonnement hebben.

India staat niet op de lijst van 22 landen die in aanmerking komen voor de dienst. Google One-gebruikers hebben een Premium-abonnement van 2 TB of hoger nodig om VPN-functies op meerdere apparaten te krijgen.

“VPN by Google One maakt gebruik van geavanceerde cryptografische technieken om ervoor te zorgen dat niemand, zelfs Google niet, je netwerkverkeer kan koppelen aan je account of identiteit. Ook zullen je netwerkverkeer en IP-adres nooit worden gelogd en zal Google de VPN nooit gebruiken. verbinding om uw online activiteiten te volgen, op te nemen of te verkopen”, aldus het bedrijf.

(Abonneer u voor het laatste technische nieuws van de dag op onze Today’s Cache tech-nieuwsbrief)

Er worden echter gebruikersgegevens verzameld, zoals delen van logboeken met servicefouten, het aantal geprobeerde VPN-sessies en de frequentie van het gebruik van de service in de afgelopen 28 dagen.

Google presenteert ook een “dark web”-rapport voor zijn in de VS gevestigde gebruikers in alle Google One-plannen om hen op de hoogte te houden als hun persoonlijke informatie op het dark web lekt, aldus de blogpost.

“Als uw burgerservicenummer bijvoorbeeld op het dark web is gevonden, kunnen we u voorstellen dat u het bij de overheid meldt als gestolen of actie onderneemt om uw tegoed te beschermen”, aldus Google.

De rapportagefunctie op het dark web zal de gebruikers in de komende weken bereiken.