Ambtenaren van de gevangenis in Arizona dwongen de zwangere gevangenen tegen hun wil tot arbeid. Maar kort daarna ArizonaRepubliek maakte het nieuws bekendstaatswetgevers hebben een wetsvoorstel ingediend dat hen verbiedt dit te blijven doen.

HB 2639 herziet een bestaande wet om gevangenisautoriteiten te verbieden een zwangere persoon in hechtenis te dwingen, te dwingen of zelfs te vragen om ermee in te stemmen dat hun arbeid wordt geïnduceerd.

Maar dat komt misschien niet snel genoeg voor twee vrouwen die hun laatste termijnen doorbrengen in Perryville, de enige vrouwengevangenis van Arizona.

Sierra Stevens, nu acht maanden zwanger, vertelde De natie dat de gevangenisdokter haar vroeg of ze haar bevalling wilde laten inleiden. Hij waarschuwde haar dat ze het risico liep in de gevangenis te bevallen als zorgverleners haar niet snel konden bereiken als ze eenmaal aan het bevallen was.

Stevens weigerde. Zij en haar man hadden al gekozen voor een bevalling zonder medicijnen, en gingen zelfs zo ver dat ze vóór zijn arrestatie de hulp van een vroedvrouw inschakelden. Ze herinnerde zich dat de arts herhaalde dat inductie de veiligste keuze zou zijn en dat ze het zou moeten overwegen.

Maar inductie is eigenlijk niet de veiligste keuze. Het American College of Obstetricians and Gynecologists waarschuwt al lang dat inductie, vooral vóór 39 weken en indien niet medisch noodzakelijk, vormt een groter risico voor de gezondheid van pasgeborenen evenals voor mensen die bevallen, die zijn in gevaar voor infectie, baarmoederruptuur en bloeding na de bevalling.

“Mijn beslissing is al genomen,” zei ze.

Dit is niet de eerste keer dat ze bevallen is. Ze heeft nog vijf kinderen gekregen en weet wat ze kan verwachten tijdens de bevalling. Zij en haar man zijn vastbesloten om hun baby te laten komen zonder medische tussenkomst – en ongepland voor het gemak van het gevangenis- en ziekenhuispersoneel.

McCall Lunn verwacht ook een nieuwe baby, een feit dat ze pas na haar arrestatie vernam.

“Ik kreeg te horen dat ik een week voor mijn uitgerekende datum zou worden ingeleid”, zei ze. De natie. “Verder is mij niets anders verteld over inductie.”

Dat heeft een woordvoerder van het Arizona Department of Corrections gezegd De natie dat het gevangenispersoneel vrouwen in het algemeen niet aanmoedigt om ingewijd te worden.

De introductie was geen keuze voor Jocelyn Heffner, een van de drie vrouwen die naar voren zijn gekomen om zich uit te spreken tegen gedwongen introducties. Ze ging in 2020 de gevangenis in terwijl ze zwanger was. Medisch personeel van de High Risk Pregnancy Clinic vertelde haar dat ze zou worden ingeleid. Ze probeerde haar zaak te bepleiten, maar kreeg te horen dat ze geen keus had. In juli, toen ze 37 weken oud was, werd ze om 3 uur wakker ben en naar het ziekenhuis gebracht, waar ze werd ingeleid. Ze bracht 48 uur door met haar pasgeboren dochter in het ziekenhuis; twee bewakers bleven in de kamer om ervoor te zorgen dat ze niet ontsnapte.