Illustratie van een hand in een kostuum met de vooruitspoelknop op een afstandsbediening gericht op een tv met een scène van 6 januari

Foto illustratie: Sarah Grillo/Axios. Foto: Victor J. Blue/Bloomberg via Getty Images

Sommige Republikeinse parlementariërs staan ​​te popelen om nog twee jaar over Jan te praten. 6 – de hernieuwde aandacht zien als onderdeel van een reeks zelfvernietigingen die hun agenda voor de nieuwe meerderheid ondermijnen.

Wat gebeurt er: Telkens wanneer de Democraten of de pers klaar lijken om verder te gaan, wordt de opstand weer centraal gesteld door de meest invloedrijke stemmen in de GOP.

Waarom is dit belangrijk: Huisdemocraten gebruikten hun meerderheid om de wortels, het geweld en de gevolgen van 1 januari veilig te stellen. 6 kreeg maximale aandacht dankzij zorgvuldig gechoreografeerde primetime-beoordelingen.

 • Toen Republikeinen halverwege de macht kwamen, verdienden ze het recht om de agenda te bepalen en af ​​te leiden van wat peilingen hebben aangetoond is een ernstige politieke kwetsbaarheid.
 • In plaats daarvan hebben de Republikeinen – grotendeels dankzij extreemrechtse empowerment – ​​ervoor gezorgd dat volledige berichtgeving over de aanslag op het Capitool in 2021 weer op het kabelnieuws komt.

Het nieuws sturen: Een dag nadat Fox News-presentator Tucker Carlson Jan. De beelden van 6 januari veroorzaakten tweeledige verontwaardiging toen de House Administration Oversight Subcommittee een nieuw onderzoek startte naar het werk van de commissie van 6 januari.

 • Woensdag brak ook het nieuws uit dat Rep. Marjorie Taylor Greene (R-Ga.) zal zijn collega’s op bezoek brengen tot 6 januari beschuldigd van rellen in de gevangenis van DC, waar ze beweerde dat de omstandigheden neerkwamen op “schendingen van burgerrechten”.
 • “Sommige leden van het Congres plannen een bezoek aan de gevangenis, en we werken met hen samen om een ​​brief op te stellen waarin we een dag vragen om op bezoek te gaan”, vertelde de voorzitter van de toezichtscommissie, James Comer (R-Ky.), aan axios.

In de vleugels: “Het is een afleiding”, zei een Republikein van het Huis tegen Axios, die zei dat er “een hoge mate van frustratie was onder gewone leden” over de focus op Jan’s heropleving. 6.

 • “Ik denk dat de Republikeinse basis graag hoort over 6 januari, maar dat is geen winnende vraag bij swing-stemmers”, voegden ze eraan toe.

Wat ze zeggen : “Om het vrij te geven aan een zeer specifieke conservatieve artiest met een breed conservatief publiek”, zei de senator. Kevin Cramer (RN.D.) vertelde Axios: “Het gaat een beetje terug naar iets dat verder in onze achteruitkijkspiegel zou moeten zijn in plaats van op de voorgrond.”

 • ‘Ik ben klaar om verder te gaan,’ zei Cramer, ‘en eerlijk gezegd zou ik willen dat ze allemaal verder zouden gaan. [in the press] Ik kan niet eens verder als ze de video op Tucker Carlson plaatsen.”
 • “Dat is in het verleden. We zouden over de toekomst moeten praten. Het is mij een raadsel waarom mensen hier zo geobsedeerd door willen blijven zijn”, zei senaatsminderheid Whip John Thune (RS .D.).

Vergroten: Même s’ils ont soutenu la décision de McCarthy et ont déclaré qu’ils soutenaient la publication des bandes, certains républicains de la Chambre ont laissé entendre qu’ils étaient moins que satisfaits à l’idée de devoir lutter contre le janv. 6 discours Opnieuw.

 • “Wat ik leuk vind, is het delen van de banden”, zei Rep. Blake Moore (R-Utah) vertelde het aan Axios. “Ik vind het niet leuk dat dit allemaal in de pers gebeurt. Ik vertrouw onze kabelnieuwsnetwerken niet meer. Ik vertrouw MSNBC niet. Ik geloof niet dat zelfs Tucker Carlson hier objectief over zou zijn. .”
 • “Ik zeg alleen maar, laat het zo, ga vanaf daar. We moeten echter verder. We moeten verder”, zei Moore.
 • Vertegenwoordiger Don Bacon (R-Neb.) zei dat hij openstaande vragen heeft over de veiligheidsmislukkingen van het Capitool, maar stelde voor dat dit niet de focus zou moeten zijn van de onderzoeksagenda van de GOP: “We hebben nu al twee jaar enquêtes gehouden op 1 en 6 januari. … We komen hier steeds op terug. Ik denk dat we verder kunnen.”
 • Rep. Kelly Armstrong (RN.D.), een lid van de voormalige GOP Jan. 6 schaduwcommissie, zei dat hij open stond om te praten over aanverwante kwesties zoals tijdelijke vrijlating, omstandigheden in federale gevangenissen en Capitoolbeveiliging – maar 1 januari. 6 “zou niet het #1 doel moeten zijn.”

En daarna: Het nieuwe onderzoek door de commissie van 6 januari maakt deel uit van een groter onderzoek van de huisadministratie naar beveiligingsinbreuken en post-jan. 6 hervormingen, volgens twee hoge GOP-functionarissen.

 • De sonde, geleid door Rep. Barry Loudermilk (R-Ga.) – die zelf een doelwit van een beperkte commissie was – moet de 2 miljoen documenten van de beperkte commissie herzien die nu in bewaring zijn bij de administratie van het Huis. De proef was voor het eerst gemeld door CNN.