Voor iedereen die nieuwsgierig is naar hoe het zou zijn om als jurylid te dienen in de aanstaande smaadzaak van Dominion Voting Systems tegen Fox News, kun je vanuit het comfort van je huis een eenvoudige lifehack maken. Speel eerst Tucker Carlson’s roekeloos liggend segment gewijd aan onhandig gedecontextualiseerde beelden van de opstand van 6 januari in het Capitool. Bekijk dan de recente stortvloed aan krantenkoppen over het laatste bewijsstuk van het juridische team van Dominion dat de rechter in de zaak heeft vrijgegeven.

Let bij Fox News goed op de verbijsterde preppy blik van Carlson wanneer hij verklaart dat “geen eerlijk persoon” het gepolitiseerde verslag van de opstand kan accepteren dat is afgekondigd door de House Select Committee die de staatsgreep onderzoekt. Let op zijn opgewekte pogingen om de omstandigheden rond de dood van politieagent Brian Sicknick van het Capitool te ontrafelen, en zijn nauwgezette agitprop-verdediging van de bezoedelde eer van “QAnon Shaman” Jacob Chansley en de lichtvoetige cheerleader van de opstandelingen, senator Josh Hawley uit Missouri. Verbaas je terwijl hij verkondigt dat 6 januari noch een “opstand” noch een “dodelijke” was.

OK, nu je die inaugurele aflevering hebt doorstaan ​​in wat zeker een twee minuten durende reeks haat zal zijn, georkestreerd door Carlsons productieteam en voorzitter van het Huis Kevin McCarthy, op naar de laatste onthulling van het Dominion-pak – onderdeel van een 6.500- pagedump van niet-verzegelde gerechtelijke documenten. Daar zul je tegenkomen wat lijkt te zijn een heel andere Tucker Carlsondie zowel de draak steekt met de scheve dogma’s van Trumps real-time verkiezingsontkennende juridische team, als de producent vertelt dat het hele presidentschap van Trump een aanfluiting was: “We doen allemaal alsof we er veel voor te laten zien,” Private Carlson schreef: “omdat het te veel is om toe te geven wat een ramp het was. Maar kom op. Er is echt geen voordeel voor Trump.

Dat is niet alles. Slechts twee dagen voor de opstand toonde Carlson privé een heel ander soort vrolijkheid dan wanneer hij namens de MAGA Nation elke denkbare laster in de lucht neemt. “We zijn heel, heel, heel dicht bij het feit dat we Trump de meeste nachten kunnen negeren”, zei hij met leedvermaak. “Ik kan echt niet wachten.” Vervolgens sms’te hij over onze 45e president:

Ik haat hem hartstochtelijk…. Wat hij kan doen is dingen vernietigen. Hij is de onbetwiste wereldkampioen. Het kan ons gemakkelijk vernietigen als we het verkeerd spelen.

Natuurlijk zullen Fox-kijkers zelf niet de acute cognitieve dissonantie ervaren van het proberen om deze twee Tucker Carlsons te matchen, aangezien het netwerk heeft ingesteld een de facto omerta op de omslag van het Dominion-kostuum. Maar deze enkele case study van journalistieke dubbelhartigheid voor geld is het centrale verhaal dat je ziet op de vele pagina’s van de Dominion Complaints. Het is hetzelfde verhaal wanneer Sean Hannity zijn collega’s vertelt dat hij “geen seconde gelooft” in de gestoorde verkiezingsleugens van de op Trump Sidney Powell afgestemde juridische hack, en vervolgens een Fox-verslaggever uitschakelt naar de CEO van het netwerk omdat hij de feiten durfde te verifiëren. van de valse verkiezingstweets van Trump. Dat is wat Laura Ingraham doet als ze praat als een ontevreden middelbare scholier over hoe de nieuwsafdeling haar, Carlson en Hannity “haat” (terwijl ze natuurlijk ook heimelijk jaloers op hen zijn!). Ingraham verwierp ook privé Sidney Powells school van verzinsel en fraude, maar ze vertelde Carlson en Hannity dat de tijd was gekomen voor een grootschalige opstand van experts op het netwerk: “We moeten allemaal nadenken over hoe we samen een verandering kunnen forceren. Het publiek dat bestaat komt voor ons.