Het doelpuntloos gelijkspel van gisteravond in Noord-Londen zorgde ervoor dat AC Milan doorging naar de kwartfinales, waar de Italiaanse kampioen met 1-0 won.

Tomori hield Harry Kane die avond stil en werd door de UEFA beloond voor zijn prestatie, die veel beter was na een nachtmerrieachtige double-header tegen de voormalige club Chelsea eerder dit seizoen.

De centrale verdediger is weggelaten uit de WK-selectie van 2022, maar hoopt dat zijn verbeterde prestaties voldoende indruk hebben gemaakt op Gareth Southgate om hem op te nemen in de selectie voor de komende Euro 2024-kwalificatiewedstrijden tegen Italië en Oekraïne.

Fikayo Tomori viert de overwinning van gisteravond.

/ AFP via Getty Images

“Het was een teleurstelling om niet naar het WK te gaan, maar dat is voetbal, je moet gewoon doorgaan. Nachten als deze, na het werk dat we het hele seizoen in Milaan hebben gedaan, dat is waarom ik voetbal speel.”

“Ik denk elke dag niet aan het nationale team. Ik concentreer me op Milaan. Wat er ook gebeurt met het nationale team, het gebeurt.”

Tomori, die in 2019 zijn senior debuut in Engeland maakte en in totaal drie interlands won, blijft het hele seizoen regelmatig in contact met Southgate.

Hij zei: “Vooral toen ik naar Milaan verhuisde, stuurde hij me een bericht en vertelde me erover en als we naar de kampen gingen, vertelde hij me hoe het ging. Omdat hij een centrale verdediger was, was het interessant. Hij bleef altijd binnen aanraken en we zullen zien wat er volgende week gebeurt.

Tomori bracht 16 jaar door bij Chelsea, eerst in de academie en daarna in het eerste team, waar hij het grootste deel van zijn succes genoot onder Frank Lampard.Hij werd door Thomas Tuchel uitgeleend aan Milan, die in juni hun calloptie van £ 25 miljoen op gang bracht. 2021.

“In beide wedstrijden waren we de betere ploeg”, aldus Tomori. Zeker tegen een sterke ploeg als Tottenham ben ik heel blij met het resultaat.”

Hij voegde eraan toe: “We zijn hier om te winnen. Ik denk niet dat we hier zijn om de cijfers goed te maken, zeker niet nu we in de kwartfinales staan. We weten dat wanneer we op ons hoogtepunt spelen, we kunnen zeker doen eh goed, welk team we ook spelen.”