Republikeinse senator uit Texas. Ted Cruz herintroduceert wetgeving om een ​​bepaling van het tweeledige infrastructuurpakket uit 2021 in te trekken dat de rapportagevereisten voor cryptocurrency-bedrijven uitbreidde, heeft The Daily Caller vernomen.

Cryptobedrijven zijn wettelijk verplicht om de namen, adressen en transacties van gebruikers te verzamelen en te rapporteren aan de Internal Revenue Service (IRS). In de Infrastructuurwet van 2021 is de definitie van makelaar uitgebreid tot bijna de gehele crypto-industrie en worden bedrijven behandeld als financiële instellingen. (GERELATEERD: ‘Tegen verantwoordelijkheid’: Ted Cruz zegt dat de FBI geen vragen zal beantwoorden over de rol van Capitol Riot)

“Texas is een hub voor banen en innovatie, dus het is logisch dat de Lone Star State een hub is geworden voor de cryptocurrency-gemeenschap”, vertelde Cruz aan de Daily Caller. “Hoewel de meeste wetgevers in Washington deze industrie niet begrijpen, reguleren ze het graag zonder echt te weten wat het is of hoe het werkt. Dit wetsvoorstel zou een van de meest overhaaste regels en meer roekeloze stappen ongedaan maken die het Congres heeft aangenomen en zou herstellen.” enig gezond verstand bij de regulering van cryptobedrijven.

LEES HIER DE FACTUUR:

Kruis eerder geïntroduceerd wetgeving om de voorschriften van de Crypto Infrastructure Act in november 2021 in te trekken. It geïnvesteerd $ 50.000 in bitcoins in januari 2022 en werd een sterke aanhanger van de crypto-industrie in Texas. Hij denkt dat strengere regelgeving de privacy van gebruikers bedreigt, innovatie in de kiem smoort en bedrijven ertoe aanzet banen naar het buitenland te sturen.

Crypto-industrieën zoals cryptocurrency-mining en blockchain-technologie zijn massaal naar Texas gekomen vanwege de gunstige regelgeving van de staat, goedkope elektriciteit en steun van politieke leiders, volgens een november 2022 rapport van de Texas Work Group on Blockchain Matters.

De waarderingen van cryptovaluta schoten omhoog van 2020 tot 2021, vooruitlopend op grote prijsdalingen en schandalen in de sector in 2022, waaronder de ineenstorting van de FTX-crypto-uitwisseling van Sam Bankman-Fried als gevolg van beschuldigingen van fraude.

De 1,2 biljoen dollar Infrastructuurinvesterings- en werkgelegenheidswet werd in 2021 aangenomen met steun van 19 Senaatsrepublikeinen en 13 House GOP-leden naast de hele democratische congresdelegatie.