Republikeinse senator uit Kansas Roger Marshall en Republikeinse vertegenwoordiger uit Texas. Troy Nehls heeft woensdag in hun respectievelijke kamers opnieuw een resolutie ingediend die het staatsburgerschap zou blokkeren voor illegale immigranten die afhankelijk zijn van door de belastingbetaler gefinancierde voordelen.

De resolutie werd voor het eerst verkregen door de Daily Caller en richt zich op een nieuwe DHS-regel die het aantal voordelen zou verminderen dat kan worden ingehouden aan immigranten die ze gebruiken bij het aanvragen van een permanent verblijf in de Verenigde Staten.

In 2019, de regering-Trump bepaald elke immigrant die gedurende meer dan 12 maanden gedurende een periode van 36 maanden een of meer aangewezen openbare uitkeringen had ontvangen als “openbare aanklacht”. Sectie 212(a)(4) van de Immigration and Nationality Act (INA) maakt niet-staatsburgers niet-ontvankelijk als ze “waarschijnlijk op enig moment een openbare aanklacht zullen worden”, het DHS website Staten

De Trump-regering heeft voedselbonnen, huisvestingsvouchers en Medicaid opgenomen als voordelen die een immigrant zouden beletten een groene kaart te ontvangen. Onder de nieuwe DHS-regel kan alleen het ontvangen van geldelijke uitkeringen of institutionele langdurige zorg leiden tot een openbare aanklacht. (GERELATEERD: EXCLUSIEF: Huisrepublikeinen eisen ontslag van CBP-commissaris)

“Met de crisis die aan onze zuidgrens woedt en de staatsschuld van meer dan 31 biljoen dollar, is het heel verstandig om potentiële nieuwe burgers te bevoordelen die niet afhankelijk zullen zijn van overheidsvoordelen”, zei Marshall tegen The Caller voordat hij de resolutie presenteerde. “Mijn wetgeving zal ervoor zorgen dat Amerika nieuwe, zelfvoorzienende burgers verwelkomt die bereid zijn bij te dragen, terwijl te hoge uitgaven worden beperkt.”

LEES HIER HET BESLUIT:

(DAGELIJKSE BELLER VERKREGEN) — … door Hendrik Rogers

“Amerika is gebouwd op de waarden van hard werken en zelfredzaamheid. Afhankelijkheid van de overheid ondermijnt die Amerikaanse waarden en tast aan wat Amerika groot heeft gemaakt. We zouden zelfredzaamheid moeten aanmoedigen wanneer we legale immigranten verwelkomen in ons land. Ik ben er trots op om de ARC van senator Marshall te steunen om een ​​einde te maken aan het bewind van president Biden over een openbaar ambt’, zei Budd in een verklaring.

Nehls leidt de vertegenwoordiger van Louisiana. Mike Johnson, Rep. Arizona Andy Biggs en Rep. Tennessee. Andy Ogles door een identieke versie van deze resolutie opnieuw in het Huis in te voeren.

“President Trump had gelijk. Zijn heerschappij beschermde Amerikaanse staten en belastingbetalers tegen hoge kosten en bevorderde de zelfvoorziening van inkomende buitenlanders. Het wordt tijd dat Biden de Amerikanen op de eerste plaats zet”, zei Nehls in een verklaring.

“We hebben miljoenen van onze eigen Amerikaanse burgers zonder ziektekostenverzekering en ontvangen SNAP-uitkeringen, evenals honderdduizenden die ‘s nachts op straat slapen. In plaats van er een prioriteit van te maken om huizen, maaltijden en een ziektekostenverzekering voor onze eigen burgers te vinden, Joe Biden blijft het probleem verergeren”, voegde Nehls eraan toe.

Marshall en Nehls dienden de resolutie oorspronkelijk in november in. 2022.