De Republikeinse gouverneur van Arkansas, Sarah Huckabee Sanders, zal donderdag wetgeving invoeren die grote socialemediabedrijven verplicht te verifiëren dat nieuwe gebruikers 18 jaar oud zijn voordat ze toegang krijgen tot een sociaalmediaplatform.

The Daily Caller kreeg eerst een exemplaar van de wetgeving, getiteld Social Media Safety Act. Het wetsvoorstel vereist dat elke nieuwe minderjarige gebruiker in Arkansas toestemming heeft van een ouder of voogd voordat hij toegang krijgt tot een social media-platform. Het wetsvoorstel vereist ook dat socialemediabedrijven een externe tool voor leeftijdsverificatie op hun platform inschakelen.

De derde partij moet nieuwe gebruikers valideren met een door de overheid uitgegeven identiteitskaart, digitale identiteitskaart of een commercieel redelijke leeftijdsverificatiemethode. De wet verbiedt ook externe auditors om gebruikersinformatie en -gegevens bij te houden. (GERELATEERD: EXCLUSIEF: Gouverneur Sarah Huckabee Sanders zegt dat Arkansas juridische stappen zal ondernemen tegen EPA)

“Social-mediabedrijven willen zoveel mogelijk gebruikers, zo jong mogelijk, met zo min mogelijk ouderlijk toezicht. Dit is zelfs nadat studie na studie heeft aangetoond dat hoe meer een kind deze platforms gebruikt, hoe gezonder hun Deze bedrijven exploiteren onze kinderen voor winst, duidelijk en simpel, ‘vertelde Sanders aan The Caller voordat hij de wetgeving introduceerde.

“Onder mijn bestuur vecht Arkansas terug. De dagen van onverantwoordelijke Big Tech-bedrijven zijn voorbij. We brengen de rechten van ouders terug naar Amerika”, voegde ze eraan toe.

Het wetsvoorstel definieert duidelijk socialemediabedrijven en is niet van toepassing op YouTube, digitale streamingplatforms, blogs, publicatieplatforms en sms-achtige communicatieplatforms. Het zou niet van toepassing zijn op bedrijven die minder dan $ 100 miljoen per jaar genereren.

Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter en TikTok zijn enkele van de socialemediaplatforms die onder de wetgeving zouden vallen. (GERELATEERD: ‘Doubling Down On Crazy’: Sarah Huckabee Sanders verslaat Biden in GOP-weerlegging van de State of the Union-toespraak)

LEES HIER DE WETGEVING:

(DAGELIJKSE BELLER VERKREGEN) — … door Hendrik Rogers

Volgens het wetsvoorstel kunnen socialemediabedrijven die zich niet aan de wet houden, strafrechtelijk en civielrechtelijk worden vervolgd door het parket van de procureur-generaal. Ook kunnen ouders socialemediabedrijven civielrechtelijk aansprakelijk stellen voor het niet naleven van de wet. (GERELATEERD: EXCLUSIEF: Sarah Huckabee Sanders, gouverneur van Arkansas, ondertekent uitvoerend bevel ter bevordering van jagen en vissen)

Sanders zal naar verwachting de wetgeving later op donderdag aankondigen tijdens een evenement. Ze presenteert wetgeving met State Sen. Tyler Dees en vertegenwoordiger van de staat. Jon Eubanks.