DuckDuckGo heeft DuckAssist gelanceerd, een nieuwe functie voor het samenvatten van reacties met behulp van informatie van Wikipedia.

DuckDuckGo heeft DuckAssist gelanceerd, een nieuwe functie voor het samenvatten van reacties met behulp van informatie van Wikipedia. | Fotocredit: speciale regeling

DuckDuckGo heeft een nieuwe functie gelanceerd om antwoorden samen te vatten met behulp van Wikipedia-informatie die bovenaan de zoekresultaten van de webbrowser wordt weergegeven.

De functie, genaamd DuckAssist, is nu in bèta en gebruikt ChatGPT natuurlijke taalverwerkingstechnologie van OpenAI en door Google ondersteunde Anthropic om anoniem een ​​briefing te genereren om vragen te beantwoorden. De functie gebruikt informatie van Wikipedia en soms Britannica.

Dit is de eerste in een reeks door AI ondersteunde generatieve functies die naar verwachting in de komende maanden zullen worden uitgerold. DuckAssist komt echter vaker voor in zoekopdrachten wanneer gebruikers zoeken naar vragen met eenvoudige antwoorden op Wikipedia, aldus het bedrijf in een blogpost.

Om de kans te verkleinen dat de bot “hallucineert”, zal DuckAssist alleen informatie van Wikipedia en gerelateerde bronnen samenvatten. Het biedt ook een bronlink onder de samenvatting die verwijst naar specifieke delen van het artikel zodat gebruikers meer kunnen leren.

(Abonneer u voor het laatste technische nieuws van de dag op onze Today’s Cache tech-nieuwsbrief)

De functie vereist niet dat gebruikers inloggen op de browser en het bedrijf zei dat de zoekopdrachten niet zullen worden gebruikt om AI-modellen te trainen.

DuckAssist-bèta is beschikbaar in het Engels in iOS-, Android- en Mac-browserapps, evenals Firefox-, Chrome- en Safari-browserextensies.

De functie van het bedrijf komt als de race om AI te integreren opwarmt. Eerder deze maand kondigde Brave, een andere op privacy gerichte internetbrowser, een AI-aangedreven samenvatting aan om gebruikers die zoekopdrachten uitvoeren te helpen korte, beknopte antwoorden op hun vragen te vinden.