Cindy O’Laughlin, de leider van de meerderheid in de senaat van Missouri, verplaatste het uitstel woensdag laat nadat de Democraten meer dan vijf uur bezig waren geweest met het filibusteren van een wetsvoorstel dat bepaalde “procedures voor geslachtsverandering”, zoals puberteitblokkers en hormoontherapie, voor minderjarigen zou verbieden.

De Senaat hervat later in maart de normale gang van zaken, waardoor de Democraten een tijdelijke overwinning behalen. Democratische wetgevers onder leiding van Sen. Greg Razer verzette zich twee dagen tegen de Factuurgetiteld Missouri Save Adolescents from Experimentation (SAFE) Act, volgens De Kansas City-ster.

Razer zou het hebben herkend hij verwacht dat Republikeinse wetgevers in de staat uiteindelijk de wetgeving goedkeuren. Sommige Republikeinen waren verrast dat de Senaat twee dagen eerder verdaagde voor het geplande voorjaarsreces, aldus de krant. (GERELATEERD: Dem-gouverneur ondertekent uitvoerend bevel ter bescherming van behandeling voor geslachtsverandering)

“Het was niet iets dat we bespraken tijdens onze caucusbijeenkomst”, zei de senator. Denny Hoskins vertelde The Star na de vroege onderbreking. “Ik ben erg gefrustreerd. Ik wil dat dit wetsvoorstel wordt aangenomen.

Staatsenator Mike Moon sponsort de wetgeving. “Ouders worden misleid en kinderen liegen. Twee jonge vrouwen die ik onlangs ontmoette, vertelden me dat medisch personeel hun ouders vertelde dat als ze deze procedures niet zouden volgen, hun kinderen zelfmoord zouden plegen. En beide [these young women] vertelde me dat het de eerste keer was dat ik aan zelfmoord dacht’, zei Moon gezegd.

De in St. Louis gevestigde rabbijn Daniel Bogard reisde volgens The Star naar Jefferson City om tegen het wetsvoorstel te protesteren. Eerder vergeleek hij het staatsverbod op geslachtstransitieoperaties voor minderjarigen met de vervolging van zijn familie tijdens de Holocaust. volgens op febr. 28 Washington Post-rapporten. Bogards kind werd op zesjarige leeftijd een jongen.

Missouri is een van de vele staten die zich inzetten om minderjarigen te beschermen tegen geslachtsveranderende operaties en hormonale veranderingen. Utah, Tennessee, Mississippi en anderen hebben onlangs wetgeving aangenomen die geslachtsveranderingen voor minderjarigen verbiedt.

Razer, Moon en O’Laughlin reageerden niet onmiddellijk op het verzoek om commentaar van The Daily Caller.