De vriendin van Tiger Woods wil een geheimhoudingsovereenkomst ontbinden na een zesjarige relatie met de professionele golfer.

Advocaten van Erica Herman hebben maandag een rechtszaak aangespannen om een ​​verklaring voor recht te vragen in Martin County, Fla., Volgens rechtbankverslagen online. Het stel woonde volgens de klacht samen in de buurt. Martin County ligt direct ten noorden van Palm Beach County.

Woods en Herman hebben het einde van hun relatie, die begon in 2017, niet publiekelijk aangekondigd. Ze was regelmatig met hem gezien op grote kampioenschappen, zoals de Masters 2019 die hij won voor zijn 15e major en later tijdens zijn aanvoerdersband bij de Presidents Cup in Australië. . jaar.

Maar ze was niet bij zijn Hero World Challenge in de Bahama’s in de eerste week van december, en ook niet bij de Genesis Invitational die hij drie weken geleden in Riviera hield.

Volgens de klacht probeert een door Woods gecontroleerde trust Herman het zwijgen op te leggen met een geheimhoudingsovereenkomst die ze ondertekende terwijl ze een persoonlijke en professionele relatie met Woods had. De klacht stelt dat de NDA moet worden geschrapt volgens de federale wet die de toepassing van een NDA op gevallen van aanranding of seksuele intimidatie verbiedt.

Herman werkte eerder bij zijn restaurant Woods Jupiter.

De klacht geeft geen details over welke informatie Herman zou willen vrijgeven of specifieke beschuldigingen tegen Woods zou willen uiten.

In de klacht staat dat Herman vanwege het “agressieve gebruik” van de geheimhoudingsverklaring niet zeker weet of ze “feiten die aanleiding geven tot verschillende juridische claims die ze meent te hebben” mag onthullen. Ook geeft hij aan dat ze niet weet welke andere informatie over haar eigen leven ze nog kan bespreken en met wie.

De manager van Woods bij Excel Sports Management, Mark Steinberg, reageerde niet onmiddellijk op een telefoontje en sms van The Associated Press waarin om commentaar werd gevraagd.