D.

Avid Moyes heeft tegen zijn West Ham-spelers gezegd dat ze “ervan moeten genieten” van hun Europese avontuur nadat ze met een 2-0 overwinning op AEK Larnaca een grote stap richting de kwartfinales van de Europa Conference League hebben gezet.

The Hammers maken een verschroeiende Premier League-campagne door en zijn slechts een punt verwijderd van de regelgeving, maar gingen verder waar ze gebleven waren voor Kerstmis met een negende opeenvolgende overwinning in de UEFA-competitie dit seizoen.

Michail Antonio’s brace in de eerste helft betekent dat, behoudens een geweldige prestatie weg van de Cypriotische kant in het London Stadium volgende week, de Irons voor het eerst sinds 1966 met succes de kwartfinales in Europa zullen hebben bereikt, nadat ze de laatste vier hebben bereikt. van de Europa League vorig seizoen.

“Mijn motivatie was om te zeggen [to the players] dat maar weinig spelers of coaches in opeenvolgende seizoenen de kwartfinales van Europese competities bereiken”, aldus Moyes.

“Dat is het eerste wat we moeten proberen en we hebben volgende week nog veel werk te doen. Dat West Ham zich probeert te kwalificeren voor back-to-back kwartfinales – en ik ben op geen enkele manier aanmatigend of alles als vanzelfsprekend beschouwend, moeten we werken om daar te komen – het is geen slechte prestatie.

“We moeten het omarmen en ervan genieten. Er is iets anders, zelfs in een klein stadion, aan een Europese avond. Iets heeft gewoon een ander gevoel, het is een grote sensatie om bij dit niveau van competitie betrokken te zijn. Ik’ Ik hoop dat we kunnen doorgaan.

Moyes prees Antonio, die dit seizoen moeite heeft gehad om doelpunten te maken en meer concurrentie krijgt na de komst van Gianluca Scamacca en Danny Ings.

De Jamaicaan kreeg kritiek na de FA Cup-nederlaag van vorige week bij Manchester United omdat hij twee flagrante kansen had gemist, maar beloonde het vertrouwen van zijn coach met een fraaie kopbal en een schitterende curling vanaf 20 meter.

“Ik ben blij dat hij het heeft [got that in him]omdat we het vanavond nodig hadden,” voegde Moyes eraan toe. “Ik denk dat het Mick’s zelfvertrouwen goed zal doen. Doelpunten scoren dit seizoen was niet makkelijk voor hem. We hebben hem nodig.

“Hij is zo’n belangrijke speler voor ons. En we hebben doelpunten nodig bij de club. We hebben Danny binnengehaald en er is nu concurrentie. Hopelijk zet dat hen allemaal aan om meer doelpunten te maken.”