Een datalek van een zorgadministrateur die het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden bedient, heeft mogelijk privé-informatie over honderden wetgevers en werknemers blootgelegd, aldus een brief.

Volgens de administratief directeur van het Huis, Catherine Szpindor, de belangrijkste nationale correspondent van de Daily Caller, zou het datalek DC Health Link hebben getroffen Hendrik Rogers eerst getweet. Szpindor legde uit hoe de persoonlijk identificeerbare informatie van duizenden leden die bij de gezondheidsbeheerder waren geregistreerd, mogelijk was gelekt. (GERELATEERD: Gegevens van 37 miljoen klanten van mobiele providers gestolen)

“Momenteel ken ik de omvang en reikwijdte van de inbreuk niet”, schreef Szpindor, eraan toevoegend dat het Federal Bureau of Investigation (FBI) hem vertelde dat “honderden congresleden en stafleden van het Huis” waren getroffen, volgens de brief. Szpindor zei verder dat het datalek geen onderdeel leek te zijn van een gezamenlijke inspanning om zich op leden van het Congres te richten. (GERELATEERD: Leidinggevenden in de gezondheidszorg hebben miljarden gespaard van COVID)

Het falen van de cyberbeveiliging heeft ook gevolgen voor de senaatskantoren, volgens een e-mail die naar de senaatskantoren is gestuurd. als gevolg bij NBC News. In de e-mail stond dat “de gegevens volledige namen, datum van registratie, relatie (zelf, echtgenoot, kind) en e-mailadres bevatten, maar geen andere persoonlijk identificeerbare informatie.” Democratische en Republikeinse wetgevers zeiden dat ze een onderzoek begonnen naar het datalek, Reuters gemeld.