Het Amerikaanse Capital Building

Foto:: Stefan Zaklin / Stringer (Getty-afbeeldingen:)

In een klassieke ‘whoopsie’-situatie onthulde een inbreuk op gezondheidsgegevens die leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en hun personeel trof, burgerservicenummers, namen van familieleden, e-mails, telefoonnummers en persoonlijke adressen, die nu te koop op het darkweb. Senatoren en hun personeel werden ook getroffen, maar volgens rapporten werden alleen hun namen en de namen van hun familieleden vrijgegeven.

Het congres werd deze week op de hoogte gebracht van de inbreuk, die blijkbaar voortkwam uit een beveiligingsincident met DC Health Link, de regering van Washington zorgverzekering markt.

“DC Health Link heeft te maken gehad met een aanzienlijk datalek”, zei de administratief directeur van het Huis van Afgevaardigden, Catherine Szpindor, in een brief aan haar collega’s in Capital Hill. Washington Post. Exacte details over de omvang van de inbreuk waren niet beschikbaar, maar volgens gegevens van de FBI werden honderden politici en werknemers beroofd.

Het sappigste deel van het verhaal zit hem in de details het AP-rapport in de bres. Het AP zegt dat het met een dealer van zwarte gegevens heeft gesproken op een “online misdaadforum” die zei dat hij gegevens van 170.000 DC Health Link-klanten te koop had. De gegevensverkoper zei dat het optrad als tussenpersoon voor een schimmig personage met de naam ‘thekilob’, wat, moet je toegeven, een behoorlijk coole naam is voor een internetschurk.

De AP kon geen cijfer krijgen van hoeveel de kilob wil voor zijn horde gegevens, wat zou kunnen betekenen dat hij openstaat voor afdingen, of misschien een spelletje papierschaar met hoge inzetten. Persoonlijk, Ik zou het beste van de drie aanraden en openen met rock.

De dark web-bewoner heeft een steekproef van gegevens vrijgegeven van 12 van de slachtoffers van gezondheidsschendingen. De AP gebruikte een van de voorbeeldtelefoonnummers om een ​​van deze arme idioten te bellen, die antwoordde: “Oh mijn God.” Alle twaalf mensen in de gratis datasteekproef werken voor hetzelfde bedrijf of zijn gezinsleden.

Volgens de AP beweerde de crackpot die de dataset online verkocht, dat deze maandag was gestolen. Ze wilden niet zeggen of ze betrokken waren bij de diefstal, of dat ze de dataset kochten en er nu winst mee probeerden te maken.