PONTE VEDRA STRAND – Jack Nicklaus, Arnold Palmer en Gary Player vormden gedurende twee decennia de beroemde “Grote Drie”. Jordan Spieth, Jason Day en Rory McIlroy vormden een autre après-l’ère de dominantie van Tiger Woods in 2016. Et voilà qu’un nouveau changement de garde s’opère dans monde du golf.

• Ofwel: Toegift van huwelijksproblemen voor Tiger Woods

• Ofwel: LIV Golf een assistent

• Ofwel: Geef commentaar op het circuit van de PGA dat is ontworpen in seizoen 2024

Het is onderhoud van Jon Rahm, Scottie Scheffler en McIlroy die de heerschappij over het circuit van de PGA begon met het seizoensdebuut.

Et pour ce que ça vaut depuis que LIV Golf a foutu en l’air le classificatie mondial officiel depuis sauvage arrivée l’année dernière, les trois golfeurs trônent respectievelijk au sommet. In de regels, faut-il préciser.

Rahm fait flèche de tout bois. Hij behaalde dit seizoen al drie overwinningen, waarmee hij zijn bankrekening met $ 9,9 miljoen verrijkte. Hormis is “contre-performance” tijdens de volgende week van Bay Hill voor de uitnodiging van Arnold Palmer, ik ben geëindigd in de top 10 van verschillende sorties.

Trein d’enfer

Kampioen van de Omnium van Phoenix op février, Scheffler roule aussi à un train d’enfer depuis le debut de 2022. Ik heb overwinningen behaald, agrippant d’ailleurs le veston vert du Masters il ya un an. Deze optredens zijn niet hissé of een van de wereldwijde classificaties van 14 semaines.

In Noord-Ierland, fidèle à lui-même, bataille pour rester parmi la crème de son sport en plus d’être l’une des têtes d’affiche dans la guerre contre LIV Golf. Als je inspiratie opdoet, kan het zijn dat je een rood vest remis au vainqueur sur la propriété d’Arnold Palmer probeert te waarderen voor de tweede verovering van het seizoen. Kurt Kitayama heeft een confrontatie met een aanval van panache.

Deze trois loups menent la charge sur le circuit de la PGA depuis plusieurs mois, laissant peu de miettes à leurs rivaux. Tegenover ons zijn er 13 overwinningen behaald tijdens het debuut van 14 maanden. Les trois heeft 38 titels in zijn carrière opgeteld.

« Jon en Rory hebben hun tournee ontdekt en zijn nog meer toegevoegd. Mes overwinningen comptent voor een klein percentage”, een indicé avec vernedering Scheffler.

In feite, elles valent 15 % du lot.

“L’important, c’est de continuer à bien jouer.” C’est amusant de voir trois gars se bousculer pour le titre de numero un mondial. Je suis très heureux de figurer parmi ceux-là”, vertelde de 26-jarige golfer.

“Jon en Rory hebben het talent ontkend dat het moment waarop we ons associëren met een zin, dit is het meest dankbaar. Het is het meest dankbare en het is onze taak om Rory jouer te noemen à mes tout debuts.Il reste maintenant à espérer que cette bataille au sommet se poursuive. »

Heeft u uw dominantie op uw volgende décennie gevestigd? Une année à la fois avec les nombreux jeunes loups rodant autour du clan de tête. La donne peut vite changer sur ce circuit. Als het niet lang duurt, is de “Grote Drie” anders.

Golfeur algemeen

McIlroy a jeté des fleurs à Rahm pour ses exploits depuis quelques années. Il a note sa maturité, sa passion, sa puissance et son désir de ijdelheid. Dit zijn premiers élans réguliers chez les pros en seizoen 2016-2017, il voyait le joyau espagnol.

“Ik heb een buitengewoon talent.” Het is onverzoenlijk depuis sa première victoire à Torrey Pines. Année après année, il gagne. Il est toujours là-haut sur les tableaux, a indicé le Nord-Irlandais de 33 ans qui est aussi passé par là plus jeune.

« Het is een constant gegeven, dat is waar. Zoon taux de top 10 is een ahurissant. Hij zal een van de beste spelers van zijn generatie worden. »

McIlroy deed zijn huiswerk voordat hij zijn bloemen gooide, in feite heeft Rahm een ​​score van 48,5%, die in de top 10 is geëindigd in 67 van zijn 138 toernooien op het PGA-circuit.

49e CHAMPIONNAT DES JOUEURS DU CIRCUIT DE LA PGA

 • cursussen: Stadionbaan TPC Sawgrass
 • architecten: Pete Kleurstof (1980 en 2016)
 • Kampioen en titel: Cameron Smith
 • 25 M$ | Beurs totaal (4,5 M$ au kampioen)
 • 7275 | Verges
 • 73 | Normaal

Nombres de gagnants dans le top 10 sur les verts depuis 10 edities: 7

Nombres de gagnants dans le top 10 sur la précision des tertres depuis 10 edities: 3

Kampioenen comptant le plus d’oiselets sur le retour depuis 2003 : 14 door Webb Simpson (2018) en Rickie Fowler (2015)

Beste prestatie op les normales 5 van een kampioen sinds 2003 : -14 par Justin Thomas (2021)

Score moyen lors de l’édition 2022 : 72.61

7 uur 56

 • Jon Rahm
 • Scott Scheffler
 • Rory McIlroy

12 uur 56

 • Justin Tomas
 • Max Homa
 • Jordaan Spieth
 • + 2749 | Score cumulatief op fanion plus moeilijkheidsgraad van het parcours, op 18e, de editie van 2003 is de laquelle van de staatsgrepen die beginnen bij het inschrijven. De green is het moeilijkst te bereiken bij gewone slagen, terwijl 45,3% van de golfers de green bereikt bij het tweede schot.
 • 0 | Als je passé bent, kan de golfer niet kiezen voor een autre baton dat de bois depart au 11e trou, een normale 5 van 558 bermen. Depuis 2003, 15,2 % van de joueurs ontwaakte met succes de vert des le 2e staatsgreep.

Jon Rahm

28 ans | Spanje

 • Aanwezigheid van spelers: 7e
 • Beste resultaat: 9e (2021)
 • Overwinningen in 2023 : 3
 • Score moyen 2023 : 68,85 (1eh)

Scott Scheffer

26 ans | Verenigde Staten

 • Aanwezigheid van spelers: 4e
 • Beste resultaat: 55e (2022)
 • Moy. staatsgreep tertre au vert in 2023 : 1,95 (2e)
 • Taux verts en staatsgrepen voorgeschreven in 2023: 73,61 (1eh)
 • Moy. d’oiselets par ronde: 4,66 (8e)

Max Homa

32 ans | Verenigde Staten

 • Aanwezigheid van spelers: 4e
 • Beste resultaat: 13e (2022)
 • Overwinningen in 2023 : 2
 • Aantal rollen per ronde in 2023: 27,72 (2e)

Rory McIlroy

33 ans | Ierland du Nord

 • Aanwezigheid van spelers: 14e
 • Beste resultaat: Kampioen 2019
 • Moy. staatsgrepen van tertre au vert in 2023 : 2.28 (1eh)
 • Score moyen 2023 : 69,62 (2e)
 • Afstand moy. sur coup départ : 327,6 bermen (1eh)

Jordan Spieth bewaakt de foi

Er is een zeker moment dat Jordan Spieth n’a pas trôné au sommet d’un tableau principal lors des rondes finales. De populaire Amerikaanse garde la foi en estimant qu’il y reverra rapidement son nom.

“Ce qui ne tue pas rend plus fort”, veut le vieux dicton. Le huurder van 13 titres du circuit de la PGA l’applique à la lettre. Les défaites et contre-performances difficiles à valer l’amènent à redoubler d’ardeur.

Over de tweevoudige deelname van spelers op de redoutable Stadium Course van TPC Sawgrass, een deel van het deel van de moeilijkheden, Spieth heeft een paar mauvaises van de rondes finales van l’Invitation Arnold Palmer op de hoogte gebracht van je vragen jours. Een tardive lui een tout de même staat de klimmer of quatrième echelon toe aan Bay Hill.

“Je voelt dat je uitstekende roulés uitvoert, maar gedurende het weekend, je bent niet in staat de frapper dans allées te verslaan. Ik weet dat ik faufiler ben op de ligne d’arrivée zonder problemen”, een relaté le Texaan van 29 jaar.

Sur le Stadium Course, mieux vaut trouver les allées. Autrement, le chemin du tertre au fanion peut devenir un calvaire.

La pédale au fond

Als je een droom hebt, weet je zeker dat de flammèches eerlijk zijn om de demonen te jagen op het parcours dat is ontworpen door de bekende architect Pete Dye. Het succes van de verts is oorspronkelijk voor een kampioen van de spelers, omdat de statistieken van 2010 bekend zijn.

“Je vais continuer à garder mon pied sur l’accelerateur.” Je suis zelfverzekerd over les verts. Je kunt het onderhoud voortzetten met precisie, en een uitleg die ervoor zorgt dat een meilleur taux de reussite wordt verkregen. Je frappe d’excellent staatsgrepen. Er is geen kans dat iemand zich in de toekomst terugtrekt. »

Als u veel plezier beleeft aan de palmiers van het Ponte Vedra-strand, kunnen golfliefhebbers hun hart ophalen in de lucht. Parmi ce veel figuren uit de oude kampioenen Justin Thomas en Rory McIlroy. Meilleur golfer heeft dit seizoen net gepresenteerd, Jon Rahm is in staat om de baas te worden op het parcours. Je hebt al prijzen gewonnen, maar je hebt ook de slechtste carrièreronde bij de profs genoteerd, een score van 82 in de editie van 2017.

Sawgrass Express

ZONDER TIJGER

Een nota waardigheid van vermelding. Hoewel Tiger Woods medio februari deelnam aan de Genesis Invitational in Californië, baalde de populaire golfer van zijn afwezigheid bij TPC Sawgrass. Sa dernière présence à Ponte Vedra remonte à mars 2019 alors qu’il avait au 30e echelon. Vanwege de fysieke capaciteiten kiest de Tigre ervoor om meticuleus gebruik te maken van zijn sorties. Over hoe je het zou moeten doen, is sera present à Augusta au debut d’avril.

RAHM RESTE AVEC SES KINDEREN

Plusieur golfeurs hebben een bijeenkomst van joueurs die tôt georganiseerd hebben, mardi. Justin Thomas en Jon Rahm spelen de hoofdrol. Rahm bood echter een uitstekende reden om zijn afwezigheid te verklaren. Le meneur au classificatie een voorkeur heeft u met twee garçons àgês de moins de deux ans.

“Quand on m’a dit que la reunion était à 7 h 30 du matin, je n’avais rien à mon horaire jusqu’à 10 h, donc j’ai préféré m’amuser avec eux”, vertelde hij. Vedette du circuit roulant sur les chapeaux de roues cette saison, over de mogelijkheid om zonder douter te voorkomen dat de onderwerpen waarover wordt gediscussieerd niet de aandacht trekken. Il n’a pas à se soucier de sa kwalificatie aux tournois de “prestige” l’an prochain.

6 KANADIENS, 1 RECRUIT

Een succes van een Québécois op het grote circuit, waar zes Canadiens aan deelnamen 49e uitgave van Players. Nick Taylor, Corey Conners, Mackenzie Hughes, Adam Hadwin, Taylor Pendrith en Adam Svensson vertegenwoordigen l’unifolié. Dus, Svensson zal voor de eerste keer in zijn carrière op de Stadium Course starten… Malgré heeft 29 jaar geleden een overwinning behaald in een autonoom toernooi. Houd rekening met de drukpunten van de “recrues” hier matin, Svensson een schatting van wat er in de positie van deze positie staat. “C’est bizar, parce que je ne me considre pas comme une recrue.” Je fais ce travail depuis huit ans. J’ai joué sur the parcours très difficiles parmi des plateaux très relevés. Mais bon, pour cet évènement, je suis une recrue. C’est un premier pied dans la porte des grands championships. »

Svensson behoort tot de 32 rekruten van de Players, wat een nieuw merk vertegenwoordigt in de geschiedenis van het toernooi.