Leden van het Canadese damesvoetbalteam strijden vandaag voor gelijke beloning in het parlement.

Kapitein Christine Sinclair, Janine Beckie, Sophie Schmidt en Quinn zullen vanmiddag verschijnen voor het House of Commons Standing Committee on Canadian Heritage. De vier dienen als spelersvertegenwoordigers voor het damesteam.

De Canadese vrouwen zijn, net als hun mannelijke tegenhangers, verwikkeld in een bitter arbeidsconflict met Canada Soccer, het bestuursorgaan van de sport.

De vrouwelijke olympische kampioenen willen dezelfde steun en steun voor het WK van deze zomer in Australië en Nieuw-Zeeland als de mannen voor hun voetbalshow vorig jaar in Qatar. Beide teams willen dat Canada Soccer hun boeken opent en uitlegt waarom hun programma’s dit jaar worden geschrapt.

De vrouwen, van wie het bestaande contract eind 2021 afliep, hebben een voorlopig akkoord bereikt met Canada Soccer over het loon voor 2022, maar zeggen dat er nog andere problemen moeten worden opgelost.

Canada Soccer-functionarissen zullen op 20 maart voor de parlementaire commissie verschijnen.

KIJK | Crooks benoemd tot interim-president van Canada Soccer:

Olympiër Charmaine Crooks benoemd tot interim-president van Canada Soccer

Charmaine Crooks, vijfvoudig olympiër, is benoemd tot interim-president van Canada Soccer en wordt daarmee de eerste vrouw en persoon van kleur die in deze functie wordt benoemd. De federatie benoemde Kelly Brown ook tot vice-president van de organisatie.