Canada Soccer heeft donderdag details vrijgegeven over de voorgestelde collectieve arbeidsovereenkomst met zijn nationale teams, nadat het vrouwenteam vorige maand een protest lanceerde over zorgen over loongelijkheid en bezuinigingen.

De Olympische kampioenen zeiden dat het bestuursorgaan onder andere de trainingskampdagen, de volledige kampvensters en het aantal spelers en stafleden dat voor kampen werd uitgenodigd, had verminderd. De partijen bereikten vorige week een tussentijds akkoord over de financiering.

Canada Soccer zei dat de CBA’s zouden zien dat mannelijke en vrouwelijke spelers hetzelfde bedrag betaalden voor een wedstrijd van 90 minuten. Ze zouden ook de wedstrijdprijzen gelijkelijk verdelen. Hij voegde eraan toe dat de onderhandelingen gebaseerd waren op het poolen van WK-prijzengeld en dat er samenwerking nodig was tussen het herenteam, het damesteam en Canada Soccer.

De details werden vrijgegeven omdat leden van het nationale damesteam donderdag zouden verschijnen voor het House of Commons Standing Committee on Canadian Heritage.

“We hebben te goeder trouw onderhandeld en willen met onze nationale teams tot een oplossing komen”, zei de algemeen secretaris van Canada Soccer, Earl Cochrane, in een verklaring. “Om daar te komen, moeten onze twee nationale teams het eens zijn. Onze vrouwen verdienen gelijk betaald te worden en ze verdienen financiële zekerheid in de aanloop naar de FIFA Women’s World Cup 2023.”

De Canadian Soccer Players Association reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Het bestuursorgaan zei ook dat het de eisen van het nationale damesteam van vorige maand had geaccepteerd of beantwoordde met het WK minder dan 140 dagen verwijderd.

Deze omvatten het verstrekken van een “vergelijkbaar” budget voor de voorbereidingen voor de Wereldbekers voor heren en dames, en een overeenkomst om toekomstige budgetten te delen tussen heren- en damesteams.

nieuwsbrief promotie overslaan

De olympische kampioenen betwistten vorige maand de SheBelieves Cup uit protest nadat ze waren bedreigd met gerechtelijke stappen vanwege plannen om te staken wegens loongelijkheid en budgettaire zorgen.