Inhoud van het artikel

Bekijk onze sportsectie voor het laatste nieuws en analyses. Als je wilt wedden, ga dan naar onze sectie sportweddenschappen voor nieuws en noteringen.

Advertentie 2

Inhoud van het artikel

Goud ontging hen afgelopen weekend in de Canada West damesbasketbalfinale toen ze genoegen namen met conferentiezilver.

Inhoud van het artikel

Maar er is meer goud – een grotere ader – dat moet worden opgegraven door de University of Calgary Dinos op Cape Breton Island.

Voor de derde keer in vijf seizoenen staan ​​de Dino’s in de U SPORTS Final 8, die dit jaar wordt gehouden in Sydney, NS.

Inhoud van het artikel

“De sfeer in het team is geweldig, ondanks de teleurstelling van de finale van de conferentie afgelopen zaterdag. Calgary-hoofdcoach Damian Jennings zei. “We weten dat we een jong team zijn in vergelijking met de meeste op dit punt van het seizoen, dus we houden van om het luchtig te houden.” , genietend van de ervaring en op zoek naar ons beste basketbal.

Als ze dat kunnen, jong of niet, is er volgens de bankbaas zeker een manier om de landstitel te ondermijnen.

Advertentie 3

Inhoud van het artikel

“Uiteindelijk is het een heel open nationaal kampioenschap, zei Jennings. Ik geloof echt dat elk team elk team kan verslaan in dit toernooi. We zijn misschien de underdogs in termen van ervaring, maar ik twijfel niet aan onze defensieve vasthoudendheid. en ons tempo, zowel in de overgang als op de halve baan, zal ervoor zorgen dat we het recht hebben om volgende zondag in die finale te staan.

“Eén wedstrijd per keer, toch… toch?”

Ja, en voor die Dino’s, die eerste wedstrijd is op donderdag tegen de Saint Mary’s Huskies, de atletiekkampioenen van de Atlantische universiteit.

Met hun campussen die bijna 5.000 kilometer uit elkaar liggen, is het logisch dat Calgary niet veel geschiedenis heeft met Saint Mary’s. De twee scholen hebben elkaar verschillende keren ontmoet in tentoonstellingswedstrijden en hebben elkaar ook een keer ontmoet op nationale kampioenschappen in 2013. De wedstrijd zal een herkansing zijn van de nationale wedstrijd om brons in 2013 in Regina, waar de Huskies met 83-73 zegevierden.

Inhoud van het artikel

Advertentie 4

Inhoud van het artikel

Maar dat was toen.

De Dino’s eindigden als Canada West zilveren medaillewinnaars om een ​​van de twee automatische biedingen van de conferentie voor het nationale kampioenschap van dit jaar te claimen. in de play-offs met een 84-74 kwartfinale overwinning op de Winnipeg Wesmen voor een 71-62 overwinning op de Regina Cougars in de halve finale.

Ze vochten toen hard in het kampioenschap, maar vielen in een defensieve strijd tegen de Alberta Golden Bears 76-65.

“Wij geloven in onze stijl van basketbal”, zei Jennings. “Als het allemaal wordt uitgevoerd op het niveau waarvan we hebben laten zien dat we Winnipeg en Regina verslaan om hier te zijn, kunnen we iedereen in het land verslaan. Dus het is eigenlijk gewoon daarop leunen, vertrouwen op onze voorbereiding en bij elkaar blijven door alle poses van elk spel.

Advertentie 5

Inhoud van het artikel

Dit is het 17e optreden van de Dino’s in de nationale kampioenschappen en de derde keer dat ze zich in de afgelopen vijf seizoenen hebben gekwalificeerd voor de Final 8.

Calgary heeft één nationale titel in de programmageschiedenis en won ze allemaal in 1989. De Dino’s eindigden ook drievoudig zilveren medaillewinnaars (1988, 1990, 2000) en viervoudig bronzen medaillewinnaars (1980, 1984, 1991. 2001).

Als de nr. 5 geplaatst in het toernooi van dit jaar, zal de volgende tegenstander van de Dino’s komen uit de 1/8 game met de best geplaatste Carlton Ravens en Cape Breton kappertjes. De als zevende geplaatste Acadia Axewomen, terwijl de als derde geplaatste Queen’s Golden Gaels het opnemen tegen de als zesde geplaatste University of Quebec in Montreal Citadins.

Reclame 6

Inhoud van het artikel

De Dino’s Annacy Palmer en Louise Rouse kregen beiden erkenning voor hun inspanningen tijdens het reguliere seizoen toen Canada West de resultaten bekendmaakte voor de All-Star-teams van dit jaar. seizoen, terwijl Rouse werd gestemd in het rookie-team na een dominant eerstejaarsseizoen, met een gemiddelde van 11,6 punten en 5,9 rebounds per wedstrijd.

RACEBAAN

Het atletiekteam van Dinos wil het seizoen 2023 deze week op een ander hoog niveau afsluiten door het op te nemen tegen het beste van het beste tijdens de U SPORTS Championships, die donderdag in Saskatoon beginnen.

Dit is de vierde keer dit seizoen dat de Dino’s strijden in Saskatoon Field House. Calgary won begin januari drie evenementen en won negen medailles op de Sanderson Classic in de eerste volledige competitie van het seizoen. Een paar weken later wonnen Dawn Richardson Wilson, Sienna MacDonald en Leadan Chartier, voor enkele van de grootste namen in de sport, allemaal medailles op de historische Knights of Columbus Games.

Reclame 7

Inhoud van het artikel

Calgary is slechts twee weken verwijderd van een sterk optreden op de Canada West Championships 2023. De Dino’s wonnen acht medailles tijdens de tweedaagse competitie, waaronder goud voor respectievelijk Richardson Wilson en Chartier op de 60 meter voor vrouwen en het polsstokhoogspringen voor vrouwen. Dit hielp de Calgary-vrouwen naar een bronzen teammedaille te stuwen tijdens de competitie van dit jaar.

Richardson Wilson trok veel hoofden op de CW Championships van dit jaar. De rookie pakte een overwinning in zijn voorronde van 60 meter voordat hij de jets in de finale verlichtte, kwam over de streep in 7,34 seconden en brak het vorige competitierecord van 7,43 2 0 1 set return en het vorige programmarecord van 7,51 van Amonn Nelson in 2011. Richardson Wilson is op weg naar de tweede plaats in het evenement in het land.

Reclame 8

Inhoud van het artikel

In totaal 15 Dino’s zullen deze week naar Saskatoon gaan op zoek naar meer succes.De deelnemers van dit jaar zijn Chartier, MacDonald, Richardson Wilson, Paul Abodunwa, Kristen Fox, Natasha Gatzke, Victor Gouttin, Chetaan Judge, Harman Kailey, Alexis Johnson, Stephanie Okhiria, Emma Parnetta, River Sanoy, Kai Spierenburg en Devon Zuchotzki.

Calgary won vorig jaar vijf algemene medailles bij de nationale kampioenschappen en eindigde als zevende in het klassement van het damesteam en als tiende bij de heren.In totaal hebben de Dino’s vier nationale titels in de geschiedenis van het programma gewonnen en behoren ze tot de top drie teams. de meest recente kwam in 2020 toen het herenteam tweede werd in het algemeen klassement.

De actie begint donderdag om 13.30 uur MT met evenementen op het veld. De wedstrijd van vrijdag begint om 13.00 uur MT, terwijl het schema van zaterdag om 11.30 uur MT begint.

Reclame 9

Inhoud van het artikel

Fans kunnen online volgen met live uitslagen en een live uitzending op CBC Alle links zijn te vinden op GoDinos.com.

— Postmedia-netwerk

BUITEN EVENEMENTEN

Damesbasketbal (U SPORTS Championships)

Donderdag: Dinos vs. Saint Mary’s, 14.30 uur MT, Sydney, NS

Vrijdag-zondag: Dino’s vs. nader te bepalen

Atletiek (U SPORTS Championships)

Donderdag: Dino’s bij U SPORTS Championships, 13.30 uur MT, Saskatoon

Vrijdag: Dino’s bij U SPORTS Championships, 13.00 uur MT, Saskatoon

Zaterdag: Dino’s bij U SPORTS Championships, 11.30 uur MT, Saskatoon

Herenvolleybal (Canada West Playoffs)

Vrijdag: Dino’s in Saskatchewan, 18.00 uur MT, Saskatoon

opmerkingen

Postmedia zet zich in voor het behoud van een levendig maar beschaafd discussieforum en moedigt alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Het kan tot een uur duren voordat reacties zijn gemodereerd voordat ze op de site verschijnen. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben e-mailmeldingen ingeschakeld – u ontvangt nu een e-mail als u een antwoord op uw opmerking ontvangt, als er een update is voor een reactiethread die u volgt of als een gebruiker uw opmerkingen volgt. om uw e-mailinstellingen aan te passen.

Doe mee aan het gesprek

Advertentie 1