Meta kan duizenden overmaken

Volgens Bloomberg News zou Meta duizenden werknemers kunnen ontslaan in een beweging die al deze week zou kunnen komen. Als de ontslagen plaatsvinden, zal de laatste ronde van banenverlies plaatsvinden slechts enkele maanden nadat ongeveer 11.000 werknemers zijn ontslagen. Meta houdt de lippen stijf op elkaar over een aanstaande ontslagactie, maar het Bloomberg-rapport merkte op dat de mogelijke ontslagen verband kunnen houden met de financiële doelstellingen van het bedrijf.

Andere bedrijven die de afgelopen maanden werknemers hebben ontslagen, zijn onder meer Alphabet, Microsoft en Twitter. Volgens CEO Mark Zuckerberg heeft Meta onlangs AI-producten tot een topprioriteit gemaakt en zijn teamstructuren aan het vernieuwen om hiervoor een enkele “high-level” productgroep te creëren.

ChatGPT ontmoet Slack

Cloudgebaseerd softwarebedrijf Salesforce, makers van communicatieoplossing Slack, heeft de lancering aangekondigd van een ChatGPT-app voor Slack. Met de app hebben klanten toegang tot door AI gegenereerde gesprekssamenvattingen, kunnen ze AI-zoekhulpmiddelen gebruiken en kunnen gebruikers snel berichten opstellen.

Bedrijven die communicatietools en collaboratieve software moeten ontwikkelen, willen AI-aangedreven functies in hun producten integreren om administratieve taken te vereenvoudigen. Bedrijven dringen er ook op aan om te investeren in generatieve AI-functies en -upgrades.

Elon Musk eet zijn woorden op

Le PDG de Twitter, Elon Musk, a repris ses paroles et s’est publiquement excusé auprès d’un employé de Twitter qu’il a raillé lorsque l’homme a tendu la main pour lui demander s’il avait toujours un emploi dans l ‘onderneming. Haraldur Thorleifsson merkte dat hij geen toegang meer had tot zijn systeem en tweette naar Musk, die eiste dat de werknemer zou onthullen wat hij op Twitter had gedaan.

Toen Thorleifsson dat deed, bespotte Musk hem en suggereerde hij dat hij loog over zijn handicap. Thorleifsson, die lijdt aan spierdystrofie, ging in detail in op hoe hij zijn werk deed voor en nadat Musk Twitter overnam. Hij voegde er ook aan toe dat hij later via e-mail werd ontslagen. Nadat Musk werd bekritiseerd vanwege zijn opmerkingen, verontschuldigde hij zich en beweerde dat de werknemer van plan was op Twitter te blijven.