“Bruno, Bruno” was de kreet van extase die werd aangeboden aan de talisman van Manchester United, wiens doelpunt hier – de derde van de avond voor zijn team – Real Betis doodde en de Portugees een vleugje verlossing bezorgde vier dagen na de 7-0 vernederd door Liverpool.

De nukkige vertoning van Fernandes in die horrorshow leidde ertoe dat zijn status als plaatsvervangende aanvoerder van United in twijfel werd getrokken, dus scoren in die Europa League-ronde van 16 heenwedstrijd was het perfecte antwoord – net als het resultaat voor het team van Erik ten Hag.

Door dezelfde XI te kiezen die de verkeerde soort onsterfelijkheid verdiende door toedoen van hun aartsrivalen, dacht de manager een als-het-brak-je-veel-repareer-het-benadering. Het werkte, hoewel United aarzelde voor een prestatie-upgrade na de pauze. Antony blijkt tot nu toe een one-trick-voetballer te zijn, maar wat een act toen hij opnieuw naar zijn linkervoet dook voordat hij United’s tweede doelpunt streelde om zijn kant te kalmeren.

United won snel een vroege hoekschop via Diogo Dalot en scoorde even later indrukwekkend. Er waren nog geen zes minuten verstreken toen de voorzet van Bruno Fernandes, mikkend op de verborgen Wout Weghorst, ervoor zorgde dat Luiz Felipe van achteren de brug raakte en de bal onbedoeld over Marcus Rashford tikte. De spits rolde naar voren en passeerde Claudio Bravo voor zijn 26e doelpunt in United Colors dit seizoen.

Het was een goed begin, maar Ten Hag schreeuwde snel instructies naar Fred en was niet onder de indruk toen een pass van David de Gea regelrecht op Luiz Henrique terechtkwam, het soort slordig voetbal waar de manager een hekel aan heeft: het passen van de wedstrijd vatte de eerste helft van United samen. Toen sneed de camera naar een ongelovige Ten Hag nadat Weghorst op de een of andere manier de kans van een klassieke stroper op een Luke Shaw-voorzet miste na een brace met Rashford.

United miste een geweldige touch en was kwetsbaar voor de snelle pass van Betis, zoals toen Luiz Felipe’s vlaag een hoekschop creëerde, en een andere doelpuntloze De Gea-klomp – dit keer waardoor de bal uit het spel kwam – gaf aan dat de thuisploeg echt een tweede kon gebruiken. doel. Het gebeurde bijna nadat een knipoog van Shaw Betis omdraaide en Antony, die aan de linkerkant passeerde, toestond Rashford te vinden. Zijn schot keert terug naar Fernandes, wiens schot wordt afgebogen voor een corner.

Antony krult een schot binnen en bezorgt Manchester United een 2-1 voorsprong
Antony krult binnen bij een schot en bezorgt Manchester United een 2-1 voorsprong. Foto: Matthew Peters/Manchester United/Getty Images

Toen maakte Betis gelijk. Ayoze Pérez werd rechts in de ruimte gevonden nadat Juanmi de bal over zijn linkerarm draaide. De gehuurde Leicester-spits sloeg een zuiver schot dat in de verre hoek langs De Gea ging en de finish stond en de VAR had geen interesse om in te grijpen.

Luister naar de vreugde van reizende Betis-fans en een grimmige Ten Hag. Toen claimde William Carvalho een hoekschop en United was opgelucht toen Fernandes de levering van Joaquín, de bezoekende 41-jarige aanvoerder, goedkeurde. Aan het einde van de eerste helft dwarrelde de sneeuw in het rond en was er weer een close call voor de ploeg van Ten Hag nadat De Gea’s laatste calamiteit ervoor zorgde dat de doelman de bal naar Juanmi stuurde. Zijn pass vond Pérez, wiens poging door Lisandro Martínez langs de linkerpaal van United werd afgebogen en in veiligheid werd gebracht.

Ten Hag viel uit de Anfield XI toen Aaron Wan-Bissaka het werpen van Dalot op de rechtsback overnam voor de tweede helft. De openingsbijdrage van de voormalig Crystal Palace-man was short selling van Antony met een pass. United bleef er slordig uitzien en er was een gevoel van verlies van vertrouwen, wat niet als een verrassing kwam na de vernedering bij Liverpool.

nieuwsbrief promotie overslaan

Maar toen kwam Antony tussenbeide met een kopie van een doelpunt dat hij sinds zijn aankomst in de zomer een paar keer heeft gescoord. Een schouderdrop werd gevolgd door een binnenwaartse jink en een zwevende, opgerolde poging die perfect naar binnen zeilde en de binnenkant van Bravo’s rechterzijnet raakte.

Ten Hag ging de lucht in en Old Trafford-fans herontdekten hun stembanden terwijl de sfeer veranderde van nerveus in vrolijk. Fernandes, die het doel van Antony had gecreëerd, werd al snel doelpuntenmaker en kopte langs Bravo vanuit een hoekschop van Shaw. De bezoekende keeper liet precies op het verkeerde moment zachte handen zien.

Het doelpunt bracht Stretford End in een razernij en de aanvoerder van United werd lastiggevallen door blije teamgenoten voor een speler die onterecht was belasterd na de nederlaag van Liverpool. Fernandes was nog niet klaar. Een rekenliniaal in Antony creëerde bijna een vierde, maar de dink van de Braziliaan was te hoog.

Antony kon ook niet afmaken toen hij later inviel, aangezien United genoot van de slotfase, het balbezit terugdrong en hun tegenstanders frustreerde. Maar Weghorst plaatste zijn ploeg zeker veilig door naar de kwartfinales voorafgaand aan de terugwedstrijd met een doelsnuffelende finish voor wat pas zijn tweede doelpunt voor de club was.