Mathieu Germain heeft tot het einde van zijn gevechtsmissie een gala van 16 maart tijdens Laval sera l’occasion pour deux Québécois de se hisser au sommet de l’échiquier mondial de la boxe.

• Ofwel: Jake Paul croise Floyd Mayweather en het is een uitdaging

• Ofwel: Marie-Ève ​​​​Dicaire kondigt een retreat de la boxe aan

Voor het eerst sinds 2020 krijgt de inwoner van Mascouche de kans om te vechten voor een titel: de celle des poids super-légers intercontinentale de l’IBF, le tout dans un classique duel tussen Québécois en un Ontarien.

“Ça fait longtemps que je recherche ce genre of combat où une overwinning va propulser me directemente avec les meilleurs aspiranten de ma division! Je vous promets que je ne manquerai pas mon coup et je quitterai le ring avec cette ceinture autour de ma taille”, verzekerde Germain in een verklaring geschreven op donderdag.

De 33-jarige veteraan, die een record heeft van 22-2-1 met negen overwinningen voor de limiet, zal het opnemen tegen Steven Wilcox (24-3-1, 7 KOs) in een gevecht van 10 ronden. Plaats Bel. Dit gevecht zal de halve finale verzekeren voor het duel d’aspirant obligatoire tussen Jean Pascal en Michael Eifert.

Germain heeft deze nieuwe kans verdiend dankzij overwinningen in zijn laatste drie optredens in de ring. Het is met name défait le coriace Albertain Steve Claggett voor een nieuwe reeks, in mei 2021.

Les Montréalaises Jessica Camara en Caroline Veyre strijden tegen elkaar op hun kaart, respectievelijk geconfronteerd met Harla Ramos Zamora en een tegenstander die opnieuw wordt bepaald. Twee originele tegenstanders, Prisca Vicot en Emma Gongora, hebben forfait verklaard in de laatste paar weken.