EEN GEWELDIGE DAG DAT DIT IS ONTHULD

Bij Brexit Groot-Brittannië is het belangrijk dat de mooie natie export en ambassadeurs naar het continent blijft sturen om de betrekkingen met Europa te onderhouden. Als een van de beste en slimste managers van het land, die werd ontslagen na een 9-0 nederlaag bij Liverpool, werd Scott Parker beschouwd als een uitstekende kandidaat om naar België te worden verscheept, met zijn blauwe paspoort verborgen in de bovenste zak van zijn vest en en Het tactische technische notitieboek van John Lewis.

Nadat hij de promotie van het kampioenschap met Fulham en Bournemouth had bezegeld en de clubs had verlaten na respectievelijk degradatie en een rampzalige start, werd hij getipt als de man om Club Brugge naar de knock-outfase van de Big Cup te brengen. Een ronde van 16 gelijkspel tegen Benfica leek te winnen, waarbij het team Atlético Madrid, Porto en Bayer Leverkusen in de groep versloeg. Integendeel, zoals onze machtige Europese voetbaltsaar inmiddels heeft ontdekt. Veel Britten zijn tijdens een kort verblijf in Brugge kapot gegaan door een slechte voorbereiding, maar dit is meestal te wijten aan het niet lezen van het ABV in een donkere bar voordat ze in de winter naar de geplaveide straten gaan.

En ter ere van het Belgische bier, wordt verwacht dat Parker wegloopt met een winstpercentage van 16,7% na twee overwinningen in 12 wedstrijden. De laatste act: een 5-1 pak slaag in Lissabon om een ​​7-1 beuk op aggregaat te voltooien. Parker patrouilleerde enthousiast langs de zijlijn van Estádio da Luz, wijzend en schreeuwend als een man die hoopt zijn achterstand van twee doelpunten vanaf de heenwedstrijd te dichten. Helaas voor Parker voerde Benfica een bombardement uit als vervolg op de 3-0 nederlaag van Club Brugge tegen Oostende in het weekend. Gehoopt werd dat hun 2-2 gelijkspel met lokale rivalen Cercle het dieptepunt zou zijn, een wedstrijd die eindigde met spits Noa Lang die zijn teamgenoten “effing pussies” noemde terwijl hij Parker door de tunnel volgde. Meer onschuldige tijden.

“Voor mij is het moeilijk geweest, maar de spelers zijn briljant geweest en willen er alles aan doen om de zaken om te draaien”, verzuchtte Parker, die naar verwachting zal worden vervangen door Alfred Schreuder die hem ooit zei er een te maken. “Ik snap dat mensen nu twijfelen [me]Ik ben niet naïef genoeg om het niet te doen [think that]’, pareerde hij. “Wat ik ben, is volledig toegewijd om te proberen het tij te keren.” Hmm… Maak je geen zorgen, er is nog veel Europa te veroveren, mocht dat gebeuren. Er is Bulgarije, de tweede divisie van Zweden en Kapaz van Azerbeidzjan zouden binnenkort op zoek kunnen zijn naar een nieuwe manager. Elke ontdekkingsreiziger heeft een paar mislukkingen voordat hij het beloofde land vindt, hoewel de meesten de neiging hebben om dit in meer geschikte kleding te doen.

LIVE OP EEN GEWELDIGE WEBSITE

Sluit je aan bij Scott Murray vanaf 20.00 uur GMT voor hete Big Cup Round of 16-dekking van Bayern München 2-2 PSG (agg: 3-2), terwijl Barry Glendenning ook aan dek zal zijn voor Tottenham 3-1 Milaan (agg: 3-2 ).

CITAAT VAN DE DAG

“Het is iets waar ik graag over praat omdat het zoveel mooie herinneringen oproept. Ik denk dat het een herinnering is die voor altijd bij me zal blijven en ik zal het zeker aan mijn kleinkinderen vertellen en dat soort dingen, want dat zijn de herinneringen waarvan je droomt als je “Je bent een jong meisje. Voor mij, opgegroeid net om de hoek van Wembley, droom je van die tijd, om in te spelen. Als kind speelde ik de ‘Wembley dubbel’, waar je scoorde en naar de volgende ronde, en het is net als spelen op Wembley. Zo voelde ik me – ik voelde me als een jong kind op het veld daar en vierde het doelpunt net zoals ik zou doen in kooivoetbal “- Chloe Kelly reflecteert op haar beroemde winnaar van Euro 2022 en zegt dat ze wil vrouwen en meisjes het gevoel te geven dat ze “gewoon zichzelf kunnen zijn”.

Chloe Kelly en de leeuwinnen.
Chloe Kelly en de leeuwinnen. Foto: Adam Davy/PA

Re: Quote van de dag van gisteren. Als Leeds-fan die het brutale optreden van de Franse oproerpolitie, de chaos van kaartjes en tweedehands traangas in de Big Cup-finale van 1975 in Parijs moest doorstaan, was ik verheugd te horen dat er nu een precedent is geschapen en ik kijk uit naar een restitutie van de UEFA. Als ik het me goed herinner, kostte het kaartje £20 en we betaalden ongeveer £20 meer voor onze terugreis in een Wally-koets” – Robert Heath.

Met dank aan Simon Lewis (de Football Daily-brieven van gisteren) om me even te laten nadenken over gelukkiger tijden – en een deel van het leedvermaak van deze week om te buigen – door me te herinneren aan die gelegenheid toen het derde doelpunt n zeker niet genoeg was” – Steve Allen.

Stuur je brieven naar the.boss@theguardian.com. De winnaar van vandaag van onze brief van de dag, ontvangt een exemplaar van Nooruddean Choudry’s Inshallah United: een verhaal over geloof en voetbalen … Robert Heath. We delen de hele week exemplaren uit, dus begin maar met typen.