President Joe Biden heeft donderdag zijn ontwerpbegroting voor het fiscale jaar 2024 vrijgegeven en verzocht om een ​​extra bedrag van $ 40 miljoen aan “essentiële hulp” aan het Palestijnse volk, ondanks de bezorgdheid van leden van het Congres over hoe de financiering zou kunnen worden gebruikt voor terrorisme.

Biden voorgesteld begroting voor het boekjaar 2023 verzocht om financiering van $ 219 miljoen voor inspanningen om de situatie op de Westelijke Jordaanoever in Gaza voor Palestijnen te verbeteren. De nieuwe voorzitter begroting wil de hulp voor het komende jaar verhogen van 40 miljoen dollar naar 259 miljoen dollar, terwijl de Republikeinen beweren dat recente rapporten aantoonden dat er in het verleden Amerikaanse financiering werd aangeboord voor Palestijnse terreuraanslagen tegen Israël. (GERELATEERD: het ministerie van Buitenlandse Zaken van Biden stuurt $ 38.000 naar een groep die de Israëlische premier Benjamin Netanyahu uit zijn ambt wil verwijderen)

“Als onderdeel van de toezegging van de regering om de veiligheid, welvaart en vrijheid van Israëli’s en Palestijnen te bevorderen, vraagt ​​de begroting ook 259 miljoen dollar voor essentiële hulp aan het Palestijnse volk op de Westelijke Jordaanoever en in Gaza, evenals in de hele regio, ter ondersteuning van van een tweestatenoplossing met Israël’, luidt de begroting.

Leden van de Ezzedine al-Qassam Brigades, de gewapende vleugel van de Palestijnse beweging Hamas, marcheren op 7 juni 2021 door Gaza-stad. (Foto door MOHAMMED ABED / AFP) (Foto door MOHAMMED ABED/AFP via Getty Images)

Leden van de Ezzedine al-Qassam Brigades, de gewapende vleugel van de Palestijnse beweging Hamas, marcheren op 7 juni 2021 in Gaza-stad. (Foto door MOHAMMED ABED / AFP) (Foto door MOHAMMED ABED/AFP via Getty Images)

De begroting beweert haar toewijding aan Israël opnieuw te bevestigen door 3,3 miljard dollar opzij te zetten voor het memorandum van overeenstemming tussen de VS en Israël, een contract van 14 jaar akkoord tussen de twee landen die Amerikaanse hulp aan Israël toezeggen voor zelfverdedigingsdoeleinden. Desondanks hebben meerdere onderzoeken aangetoond dat het ministerie van Buitenlandse Zaken, USAID en Amerikaanse financiering via de United Nations Relief and Works Agency (UNRWA) financiële steun verleenden aan anti-Israëlische organisaties. verschillende met banden met terrorisme.

De Republikeinse senator Tom Cotton uit Arkansas riep Biden en de Democraten uit voor hun “bijzondere minachting” voor premier Benjamin Netanyahu, terwijl hij een wetsvoorstel indiende om de “Taylor Force Act” te versterken, waardoor Amerikaanse financiering wordt verboden om naar de Palestijnse Autoriteit te gaan, bekend om haar “Pay to Doden”. programma dat terroristen beloont. Ook de Republikeinse Rep. Chip Roy introduceerde in februari ook wetgeving om de financiering van de UNRWA op te schorten totdat verantwoordingsmaatregelen kunnen worden getroffen nadat uit rapporten bleek dat tunnels voor de terreurgroep Hamas onder rotsen waren gegraven.

Het Witte Huis reageerde niet onmiddellijk op het verzoek om commentaar van de Daily Caller News Foundation.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Neem voor vragen over onze richtlijnen of samenwerking met ons contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.