Selecties van de week

Noordelijk nieuws
Op grote schaal beschikbaar, wekelijkse afleveringen
“Mama vindt doorweekte hele aardappelen in haar pakje kaas en uienchips!” Het is slechts een van de krantenkoppen die de “London Nordic”-komieken Amy Gledhill en Ian Smith inhalen in lokale kranten thuis in de opener van deze leuke en luchtige serie. Terwijl ze de gebeurtenissen in het noorden volgen, worden ze vergezeld door gasten als Maisie Adam, Isy Suttie, Tim Key, Phil Wang, Rosie Jones en Nick Helm. Holly Richardson

De Mississippi breken
BBC Sounds, alle afleveringen uitgezonden op maandag

Deze krachtige podcast vertelt het verhaal van James Meredith, de eerste zwarte student aan de Universiteit van Mississippi. Op bijna 90-jarige leeftijd is het kostbaar om haar haar verhaal te horen vertellen en in de eerste aflevering legt journaliste Jenn White uit hoe haar gescheiden opvoeding en vooruitstrevende vader haar zoektocht naar gelijkheid inspireerde. Hannah Verdier

Jaguar, presentator van de podcastserie Under the Lights.
Jaguar, presentator van de podcastserie Under the Lights. Fotografie: David M Bennett/Dave Bennett/Getty Images voor CÎROC

Van onderaf begonnen
Op grote schaal beschikbaar, wekelijkse afleveringen

Justin Richmond van Broken Record weet dat voor mensen van kleur naar de universiteit gaan of een topbaan krijgen nog maar het begin is. Hij spreekt met leiders en succesverhalen, waaronder Nike-directeur Larry Miller, die vertelt over zijn veroordeling voor moord op 16-jarige leeftijd, een geheim dat hij zijn hele carrière heeft bewaard. exclusief belasting

onder de lichten
Op grote schaal beschikbaar, alle afleveringen zijn nu beschikbaar

Jaguar’s uitstekende tweedelige serie (hierboven afgebeeld) onthult hoe het leven is voor vrouwen, trans- en non-binaire mensen in de dansmuziek, met gasten als Annie Mac, Jamz Supernova en de Blessed Madonna. Het gaat niet alleen om inbreken in de jongensclub – DJ Priya vertelt een afschuwelijk verhaal over hoe ze werd aangevallen toen ze de draaitafels betrad tijdens een concert. exclusief belasting

slim na
Nieuwe afleveringen op dinsdag en donderdag

Deze romcom-podcast met afleveringen van 15 minuten blijft gewoon aan de goede kant van eigenzinnig. Het volgt Amelia, een kinderboekverkoper die goed valt na een mislukte date met Tinder en te veel wijn. Dit leidt tot een herschrijving van sprookjes met veel ironie en eye-rolling, maar kan iemand Prince Charming echt weerstaan? exclusief belasting

Daar is een podcast voor

Constance Wu (links) en Jennifer Lopez in Hustlers.
Constance Wu (links) en Jennifer Lopez in Hustlers. Fotografie: Christopher Collectie/Alamy

Voorafgaand aan de ceremonie dit weekend, Anne Lee kiezen vijf van de beste podcasts voor Oscars-fans, of je nu de prijzen van vroeger en nu wilt weten, of een terugblik op de films die het net niet hebben gehaald.

kleine gouden mannetjes
Het jaarlijkse Oscarfeest van Vanity Fair is DE feest om te zien poseren tijdens de postceremonie en de podcast van het tijdschrift is even essentieel in perspectief. Enthousiaste gastheren Katey Rich, Richard Lawson, Rebecca Ford en David Canfield leiden ons door de prijsrace met diepgaande analyses, insider roddels en doordachte interviews met beroemdheden. Terwijl recente afleveringen de furore over Andrea Riseborough’s Beste Actrice-knik en de lessen die zijn getrokken uit de Golden Globes hebben ontleed, kijken ze ook naar de Oscars door een historische lens met hun Oscar Flashback-serie. Het is zo dicht mogelijk bij de rode loper als je kunt komen zonder je huis te verlaten.

En de finalist is
Zelfs als je de kolossale prestatie levert om genomineerd te worden voor een Oscar, is de kans groot dat je nog steeds met lege handen naar huis gaat. De show van Kevin Jacobsen richt zich op Oscar-genomineerde films en acteurs die voor de baan zijn ontslagen. Elke week krijgt hij gezelschap van speciale gasten om uit te leggen waarom de vermoedelijke nummer twee dat jaar verloor en om te discussiëren over de kwaliteit van de winnaar (en of de kiezers de juiste hebben gekozen). Fascinerend en leerzaam.

nieuwsbrief promotie overslaan

Dit had Oscar Buzz
Weet je nog toen Martin Scorsese’s Shutter Island werd beschouwd als een mogelijke kanshebber voor de beste film, maar geen Oscar-nominaties ontving? Of toen Jennifer Lopez werd getipt om haar eerste nominatie voor Hustlers (hierboven) te verdienen, maar er niet in slaagde de cut te halen? Oscar-geroezemoes is een van die ongrijpbare, gladde dingen die net zo gemakkelijk kunnen verdwijnen als ze zijn opgegroeid. In elke aflevering van deze langlopende mod beschouwen entertainmentschrijvers Joe Reid en Chris Feil een film die ooit werd beschouwd als een shoo-in voor nominaties, maar uiteindelijk werd genegeerd. Het duo brengt hun encyclopedische kennis naar verhelderende discussies over de vele redenen waarom Oscar-genomineerden op de laatste hindernis kunnen vallen op hun weg naar prijzen.

De grote afbeelding
The Big Picture is niet exclusief gewijd aan de awards-chat, maar de afleveringen die het wijdt aan de Oscars (zoals die op de WTF-nominatiemomenten) splitsen ze op een leuke en toegankelijke manier op. De show verkent nieuwe filmreleases en onderscheidt zich van vergelijkbare podcasts met zijn speelse indelingen voor elke show: top vijf, beoordelingen, halls of fame en diepe duiken. Sean Fennessey en Amanda Dobbins, samen met speciale gasten, duiken ook in de filmgeschiedenis via hun zeer gewaardeerde Film Drafts, waar ze strijden om een ​​lijst te maken van hun favoriete films uit een gedenkwaardig jaar of tijdperk. . Vooral die over de Oscarwinnaars in de jaren 2000 is grappig.

Variety Awards Circuit
De interviews van deze podcast met acteurs en regisseurs die betrokken waren bij het Oscar-gesprek onthullen altijd een aantal fascinerende inzichten: Pinocchio-regisseur Guillermo del Toro onthulde in een recente chat dat hij 22 scenario’s heeft geschreven voor projecten die nog niet waren gemaakt. Er zijn ook levendige debatten, waarbij Variety’s awards-editor Clayton Davis samen met co-hosts Jenelle Riley, Jazz Tangcay en Michael Schneider elke fase van het awardsseizoen uitkiest. Een enorm plezierige show die een uitgebreide kijk biedt op de Oscar-race.

Waarom niet proberen…