P

SG leed meer teleurstelling in de Champions League toen profvoetballer Bayern een 2-0 overwinning behaalde in de terugwedstrijd in de Allianz Arena en hen doorstuurde naar de kwartfinales.

De PSG-ploeg van Christophe Galtier arriveerde in München met een 1-0 achterstand na hun nederlaag in het Parc des Princes, wetende dat ze Bayern’s lange ongeslagen reeks thuis moesten beëindigen als ze een vijfde optreden in ronde van 16 in zeven jaar wilden vermijden.

Na 45 minuten zonder doelpunt was het nog steeds gelijkspel, maar Eric Choupo-Moting, na een doelpunt te hebben gescoord, kwam eindelijk op het wedstrijdformulier en Serge Gnabry legde de laatste hand aan een goed uitgevoerde klus laat en bezegelde een comfortabele 3-0 aggregaat winnen.

Kylian Mbappé en Lionel Messi konden geen indruk maken op PSG, aangezien de bezoekers moeite hadden om indruk te maken, wat markeerde dat het weer een seizoen was waarin de sterren van de club er niet in slaagden het felbegeerde Europese succes op te leveren.

PSG kende een behoorlijk goede start in München, waarbij Mbappé vanaf de eerste minuten achterin problemen veroorzaakte en een paar schoten uit krappe hoeken kreeg.

De beste kans kwam toen Yann Sommer met de bal onbezorgd uit zijn doel kwam en naar behoren was ingesteld. Vitinha werd geconfronteerd met een open doel, maar zijn schot gaf Matthijs de Ligt de tijd om terug te komen en zorgde voor een briljante uithaal langs de lijn.

Het was zo goed als het kan voor PSG, met Bayern die na rust een meedogenloos voordeel liet zien.Choupo-Moting’s rake kopbal vond de verre hoek, maar werd schijnbaar hard afgekeurd wegens buitenspel vanwege de betrokkenheid van Thomas Muller bij de tweede paal.

De spits verloochende zichzelf niet en scoorde zijn 17e doelpunt van het seizoen, Marco Verratti werd op de rand van zijn eigen strafgebied gegrepen, Leon Goretzka kwadraatte de bal en Choupo-Moting had de eenvoudigste afwerking.

Sergio Ramos was de grootste bedreiging voor PSG toen ze in het laatste halfuur aandrongen op de twee doelpunten die ze nodig hadden.Een kopbal werd voortreffelijk gered door Yann Sommer, met nog een net naast.

Een volgende aanval leek nooit te komen en Bayern zorgde ervoor dat er geen zenuwen zouden zijn tijdens de blessuretijd. Verratti verloor opnieuw, dit keer aan de andere kant van het veld, en de gastheren braken op tempo. Joao Cancelo leidde de score, speelde op Gnabry’s bewegen en legde hij de laatste hand aan een klinisch display.