A

Antonio Conte kan nog een paar weken of wedstrijden mank lopen bij Tottenham Hotspur, mogelijk zelfs totdat zijn contract aan het einde van het seizoen afloopt, maar het vertrek uit de Champions League van woensdagavond leek het einde van zijn bevel onder water te betekenen.

Het enige lichtpuntje voor de Spurs na een gelijkspel met AC Milan, dat zich een weg naar de kwartfinales verdiende, is dat er nu in ieder geval duidelijkheid moet zijn.

Als Harry Kane een kopbal had gescoord in blessuretijd – Spurs’ beste kans in 173 minuten achter de Serie A-ploeg – en Spurs had een manier gevonden om verder te komen in extra tijd of strafschoppen, dan zou dat niet alleen de verkwistende en uitputtende ambtstermijn van Conte hebben verlengd. .

Zoals de zaken er nu voor staan, is er natuurlijk niets meer te winnen als Conte in functie blijft, hoewel hij zoals gewoonlijk de persconferentie van vrijdag zal moeten bijwonen en in de dug-out moet zitten voor de thuiswedstrijd van zaterdag tegen Nottingham Forest.

Het grootste deel van het jaar leek Conte eruit te zijn gekomen, hij weigerde zich na het einde van dit seizoen vast te leggen en een “ik ben te goed voor jou”-energie uit te stralen, in de stijl van iemand die zich schaamt voor zijn partner. en geneigd om ze in het openbaar neer te zetten.

Eindspel: Antonio Conte’s moeizame ambtstermijn bij Tottenham lijkt zo goed als voorbij te zijn

/ Actiebeelden via Reuters

Vroeg of laat zal hij zijn zin krijgen. De enige vraag is wanneer Daniel Levy in actie zal komen, wat waarschijnlijk zal afhangen van de vraag of de president nog steeds denkt dat Conte de beste man is om nog een top vier veilig te stellen – het enige resterende doel voor de club na het verlaten van twee bekerwedstrijden in zeven dagen.

Conte is duidelijk klaar en het was gemakkelijk om je af te vragen of hij hoopvol sprak toen hij woensdagavond toegaf dat de club hem zou kunnen ontslaan voor het einde van zijn contract.

Zijn beslissingen van woensdag suggereren dat het hem niet meer kan schelen. Hij moet geweten hebben hoe fans zouden reageren op de introductie van Davinson Sanchez voor Dejan Kulusevski, waarbij Spurs nog steeds een doelpunt nodig had, maar toch de overstap maakte, en na de wedstrijd suggereerde hij dat Spurs dat deed. heeft niet de stamboom om te concurreren met een team als Milan. Trouwens, Tottenham heeft vier knock-outduels in de Champions League gewonnen tegen Conte’s.

Net als bij de nationale bekernederlagen tegen Nottingham Forest en Sheffield United, hebben de Spurs meer dan genoeg kwaliteit om deze Milanese kant te verslaan, of in ieder geval te laten zweten. of.

Er valt natuurlijk niets meer te winnen als Conte in functie blijft

Spurs werden maanden geleden opgesteld door tegenstanders, en het enige verrassende aan de selecties van Conte is zijn aandrang om spelers uit te kiezen die niet in vorm zijn. , en de spelers lijken het niet meer leuk te vinden om voor de Italiaan te spelen.

Zijn inperking en tegenaanval, die nog steeds ruwweg effectief is tegen een handvol teams, zoals Manchester City, was duidelijk niet geschikt om een ​​Milanese ploeg uit te buiten die het gelijkspel van Brahim Diaz naar San Siro leidde, en met Absoluut geen reden om te vertrekken. ruimte voor Spurs.

Soms was het echt mogelijk om je af te vragen of Conte en zijn spelers wisten dat ze achter stonden met 1-0. Zilverwerk, en het publiekelijk ter verantwoording roepen van Levy en het bestuur, is ook definitief omgeslagen.

De fans deden hun best en verhoogden de decibels de paar keer dat de Spurs met tempo aanvielen, maar het is moeilijk om je voor te bereiden op zulk lauw voetbal en de sfeer was grotendeels mat en apathisch.

Nu Conte aan het roer blijft, lijkt het onwaarschijnlijk dat het team, de sfeer of zijn eigen retoriek zullen verbeteren, waardoor Spurs aan het slaapwandelen is tegen het einde van weer een verloren seizoen, schijnbaar nog steeds volhardend in een samenwerking die niemand anders wil.