Conte zal de club deze zomer verlaten als zijn contract afloopt, hoewel delen van de fanbase geloven dat nog een seizoen zonder prijzen betekent dat hij het verdient om ontslagen te worden voordat hij kan lopen.

Tottenham werd woensdagavond uitgeschakeld in de Champions League door AC Milan, met een matig doelpuntloos gelijkspel waardoor de Italiaanse kampioen de kwartfinales bereikte ten koste van de Spurs.

Gevraagd na de wedstrijd om een ​​update over zijn toekomst, zei Conte: “Tottenham kent mijn gedachten heel goed.”

De manager zal Daniel Levy en het bestuur aan het einde van het seizoen ontmoeten om te beslissen of hij doorgaat of uit elkaar gaat. De club heeft de mogelijkheid om het contract van de manager met nog een jaar te verlengen, hoewel het onduidelijk is of hij daartoe bereid is.

“Het is niet de juiste dag om over mijn toekomst te praten, zei Conte tegen verslaggevers. Ik heb een contract bij Tottenham. Tottenham kent mijn gedachte heel goed: dat we elkaar aan het einde van het seizoen ontmoeten en dan een beslissing nemen.”

Hij voegde eraan toe: “De situatie is heel duidelijk. Ik zeg altijd dezelfde dingen: we hebben tijd en geduld nodig. We hebben geen solide basis om te vechten en te winnen.”

Harry Kane scoorde bijna in extra tijd.

/ Reuters

Het seizoen van Spurs is nu berustend in de hoop een plaats in de top vier veilig te stellen, waarbij de club zich in een tijdsbestek van een seconde van de FA Cup heeft teruggetrokken naar Championship-kant Sheffield United en nu van de Champions League naar Milaan.

“Het spel [against Sheffield United] in de FA Cup was echt heel erg slecht”, zei hij. “De spelers weten dat heel goed. We hebben een geweldige kans gemist om voor een trofee te vechten. Tegenwoordig is er bij dit soort wedstrijden een groot verschil tussen de tegenstanders.

“Vandaag speelden we tegen Milan, die vorig jaar de Italiaanse competitie won. We hebben het over een geweldig team met een geweldige geschiedenis.

“We zijn uit de FA Cup en de Champions League gekomen. We kunnen geen overwinning verzinnen. We werken eraan om te proberen te verbeteren, om stap voor stap te gaan. Als iemand denkt dat op een dag, een jaar, JIJ [suddenly] beginnen met winnen is moeilijk. Het kost tijd. Ik hou er niet van om te verliezen, maar het kan gebeuren.”