Met een 1-0 achterstand na de nederlaag in San Siro in de heenwedstrijd, hadden Spurs-fans gehoopt op een snelle start voor hun ploeg in Noord-Londen, maar werden in plaats daarvan onderworpen aan een pijnlijk vertrouwde aanpak omdat Tottenham geen tekenen van echte offensieve ambitie vertoonde.

Twee schoten op doel waren de som van de inspanningen van Spurs, waarbij de rode kaart van Cristian Romero in de tweede helft een ellendige avond afsloot toen de Europese campagne van de club eindigde in de achtste finales.

Nu Sheffield United Tottenham uit de FA Cup heeft geslagen, betekent dit dat de club weer een seizoen zonder prijzen zal zijn. Hoewel er veel is gespeculeerd over de contractsituatie van Conte, vragen we ons af of hij zo ver zal gaan met het akkoord van de Italiaan deze zomer. .

Na de wedstrijd erkende Conte dat de strijd van zijn ploeg op het veld zijn tijd in Noord-Londen voortijdig zou kunnen beëindigen.

“Ik sta onder contract bij Tottenham en dan beslissen we aan het einde van het seizoen met de club”, zegt hij tegen Prime Video.

“Mijn contract loopt in juni af, we zullen zien – misschien ontslaan ze me voor het einde van het seizoen, wie weet, misschien zijn ze teleurgesteld.

“Voor een coach gaat het erom te proberen te werken en de lat hoger te leggen. Dit jaar hebben we moeite om de lat hoger te leggen. Het niveau van gemiddeld naar goed halen gaat veel makkelijker, terwijl tegelijkertijd weer vallen er problemen ontstaan.”

Nadat Arsenal vorig seizoen naar de vierde plaats was gestuwd, was er veel opwinding op weg naar de nieuwe campagne voor de Spurs, die halverwege oktober slechts één punt achterstand hadden op hun rivalen in Noord-Londen.

Sindsdien is het snel verslechterd, hoewel Conte volhield dat het een “stap voorwaarts” was voor Tottenham Hotspur om de knock-outfase van de Champions League te bereiken.

“Ik ben hier nu 14 maanden, laten we niet vergeten dat we vorig jaar in de groepsfase uitgingen in de Conference League”, zei Conte.

“We hebben een stap voorwaarts gezet, toen ontmoetten we in de achtste finales de Italiaanse kampioen, maar we hebben niets gewonnen en we hebben al heel lang niets gewonnen.

“Qua geschiedenis ontmoetten twee totaal verschillende teams elkaar, een team dat vorig jaar het Italiaanse kampioenschap won en op miraculeuze wijze van de negende naar de vierde plaats ging.”