Antonio Conte heeft toegegeven dat hij voor het einde van het seizoen ontslagen zou kunnen worden nadat zijn kant van Tottenham Hotspur uit de Champions League werd uitgeschakeld na een lauw optreden tegen Milan, waardoor ze voor het 15e opeenvolgende seizoen zonder zilverwerk staan.

Cristian Romero werd in de tweede helft van het veld gestuurd toen Spurs tegen een Milanese ploeg werkte die in Noord-Londen arriveerde met een klein voordeel vanaf de heenwedstrijd, maar het leek er nooit op dat hij het zou opgeven. Tottenham scoorde de hele nacht slechts twee schoten op doel, waarbij Harry Kane in blessuretijd het dichtst bij de doorbraak kwam toen zijn kopbal werd gered door Mike Maignan.

Conte was voor het eerst sinds de 1-0 nederlaag in Italië vorige maand terug in de dug-out toen hij verder herstelde van een operatie om zijn galblaas te verwijderen. Maar na een week waarin Tottenham verloor van Wolves en ook werd uitgeschakeld in de FA Cup door Sheffield United, gaf Conte toe dat er geen garantie was dat hij volgend seizoen bij de club zou blijven.

“Ik sta onder contract bij Tottenham en dan zullen we aan het einde van het seizoen met de club beslissen”, zei hij tegen de Italiaanse omroep Prime.

“Mijn contract loopt in juni af, we zullen zien – ze zouden me voor het einde van het seizoen kunnen ontslaan. Misschien waren de verwachtingen hoger en zouden ze misschien teleurgesteld zijn? ‘proberen te werken en de lat hoger te leggen. Dit jaar hebben we moeite om leg de lat hoger.’

Conte heeft nu zes Champions League-campagnes op zich genomen als manager, maar bereikte slechts één keer de kwartfinales – met Juventus in 2013. Maar nadat hij eind vorig jaar na voorbereidende gesprekken met Daniel Levy geen overeenstemming had bereikt over een verlenging, besloot de 53 -jarige was teleurgesteld over de vooruitgang van Tottenham sinds hij in november 2021 de leiding nam.

“Het spijt me echt voor de fans, maar we kunnen de overwinning niet verzinnen”, zei Conte. “Het is belangrijk om het te weten of te hopen op een wonder dat er op een dag een trofee naar ons toekomt… je moet bouwen en geduld hebben. Ik begrijp dat de fans geen geduld hebben, want het is lang geleden dat Tottenham Hotspur niet gewonnen, maar wat ik kan beloven is dat we blijven werken en proberen te verbeteren.

Hij voegde eraan toe: “Op dit moment hebben we naar mijn mening geen solide basis om competitief te zijn om te vechten om te winnen. We probeerden te werken en de goede spelers te begrijpen om een ​​basis te creëren, en in de markt om een ​​oplossing te vinden voor ons verbeteren, maar op dit moment kent de club mijn gedachten.

nieuwsbrief promotie overslaan

“Ik heb een geweldige relatie met mijn president, maar dat betekent niet dat ik ze niet vertel wat mijn visie is. We zullen zien. We moeten het seizoen afmaken. We hebben een contract tot juni. Ik ben blij om bij Tottenham te werken, maar uiteindelijk zal ik een beslissing nemen. De club kent mijn visie en mijn mening over de situatie.”

Milan-coach Stefano Pioli was opgetogen over de prestatie van zijn ploeg na het bereiken van de kwartfinales voor het eerst sinds Arsenal in dit stadium in 2012 versloeg, zei hij. “We staan ​​in de kwartfinales en alles is mogelijk in het voetbal.”