Opmerking

Huisleden en hun personeel werden deze week op de hoogte gebracht dat hun gevoelige persoonlijke informatie openbaar was gemaakt na een datalek op de ziektekostenverzekeringsmarkt in Washington, DC.

“DC Health Link heeft te maken gehad met een aanzienlijk datalek”, schreef Catherine L. Szpindor, uitvoerend directeur van het Huis van Afgevaardigden, in een brief aan haar collega’s. Ze zei dat hoewel ze geen informatie had over de omvang en reikwijdte van de inbreuk, de FBI haar had geïnformeerd dat gegevens over honderden wetgevers en werknemers waren gestolen.

Het lijkt er niet op dat wetgevers het specifieke doelwit van de inbreuk waren, zei Szpindor. President Kevin McCarthy (R-Calif.) en Democratische leider Hakeem Jeffries (DN.Y.) hebben DC Health Link om meer informatie gevraagd, voegde ze eraan toe.

Senatoren en hun personeel werden ook getroffen door de inbreuk, maar het lijkt er niet op dat andere gegevens dan hun namen en die van hun families openbaar zijn gemaakt, meldde de Associated Press.

Hackers lekken e-mailadressen die gekoppeld zijn aan 235 miljoen Twitter-accounts

De FBI vertelde McCarthy en Jeffries dat wetshandhavers ontdekten dat ze gevoelige persoonlijke informatie van DC Health Link op het dark web konden kopen, volgens een brief die het management van House naar de markt stuurde, “inclusief de namen van echtgenoten, kinderen ten laste, hun sociale contacten”. beveiligingstelefoonnummers en huisadressen.”

“We zijn een grondig onderzoek gestart en werken samen met forensische en wetshandhavingsonderzoekers”, zei DC Health Link in een e-mail. “Tegelijkertijd nemen we stappen om de veiligheid en privacy van de persoonlijke gegevens van onze gebruikers te waarborgen.”

Een makelaar op een online misdaadforum beweerde gegevens te hebben over 170.000 DC Health Link-klanten en bood aan om de gegevens te verkopen, de AP gemeld. Hij kon de bewering van de makelaar niet verifiëren.