Chelsea verkleinde het gat naar de koploper van de Women’s Super League, Manchester United, tot één punt door woensdag thuis met 3-1 te winnen van Brighton.

De vroege strafschop van Guro Reiten en doelpunten van Jess Carter en Johanna Kaneryd zorgden ervoor dat er geen twijfel bestond over het resultaat voordat Danielle Carter de bezoekers laat troostte. Chelsea heeft nog een wedstrijd tegoed tegen United, tegen wie ze het zondag in een mogelijk beslissend duel in Kingsmeadow zullen opnemen.

Hayes bracht zeven wijzigingen aan in de ploeg die zondag de finale van de Continental Cup verloor van Arsenal, maar Sam Kerr behield zijn plaats. De Australische spits kreeg een trap nadat hij in de 12e minuut werd neergeslagen door Zoe Morse, hoewel herhalingen suggereren dat Kerr buitenspel had moeten worden gezet.

Reiten stapte op om de strafschop om te zetten, en de Noor draaide zich vervolgens om toen Carter zich omdraaide en vanuit haar hoekschop naar huis ging. Jelena Cankovic raakte vervolgens de lat met een ambitieuze chip en een doelpunt van Kerr werd afgekeurd wegens buitenspel toen Chelsea voor rust de druk hoog hield.

In de tweede helft raakte Elisabeth Terland de lat voor Brighton, die deze week na slechts twee maanden afscheid nam van manager Jens Scheuer. De worstelende Seagulls raakten zelfs nog verder achterop in de 73e minuut toen Kerr invalt voor Kaneryd om Chelsea’s derde aan te boren.

Danielle Carter trok er een terug in de 88e minuut voor de bezoekers en joeg de bal naar huis na goed werk in de voorbereiding van invaller Veatriki Sarri – maar Brighton blijft in degradatieproblemen, twee punten boven onderste club Leicester City.

“Het was een geweldige reactie”, zei Chelsea-manager Emma Hayes na afloop tegen Sky Sports. “Ik was erg blij met het team. Ze reageerden zoals we allemaal wilden, [and] ze zijn boos omdat ze laat een slordig doelpunt tegen kregen.

Vooruitkijkend naar de wedstrijd van zondag voegde Hayes eraan toe: “We weten dat het hier zondag uitverkocht zal zijn. Het wordt een geweldige wedstrijd, daar hebben we een plan voor [United]Maar ik ga er niet over praten op tv!

Stina Blackstenius viert haar eerste goed gescoorde doelpunt voor Arsenal in Meadow Park.
Stina Blackstenius viert haar eerste goed gescoorde doelpunt voor Arsenal in Meadow Park. Fotografie: Catherine Ivill/Getty Images

Arsenaal volgden hun succes in de Continental Cup-finale tegen Chelsea in het weekend met een 2-0 overwinning thuis tegen Liverpool. Stina Blackstenius en Caitlin Foord scoorden in de eerste helft voor de gastheren, die hun vage hoop versterkten om zich een weg naar de titelstrijd te banen.

nieuwsbrief promotie overslaan

De gastheren stonden op voorsprong dankzij de keiharde poging van Blackstenius van buiten het strafschopgebied en in het dak van het net na 28 minuten. Foord verdubbelde de voorsprong van Arsenal zes minuten later toen ze op de stip was om een ​​rebound te scoren nadat het krachtige schot van Blackstenius door Rachael Laws weer in het spel werd geduwd.

De ploeg van Jonas Eidevall blijft vierde op de ranglijst, drie punten achter Manchester City en zes achter koploper United, maar één wedstrijd achter beide Manchester-clubs, na een einde te hebben gemaakt aan een winless streak van drie wedstrijden in het kampioenschap.