De druk op het Congres om op te treden is toegenomen nadat verschillende wetgevers werden beschuldigd van onbetrouwbare deals. Het ministerie van Justitie opende een onderzoek naar de handel in voormalige Republikeinse senatoren, maar liet het vervolgens vallen. Richard Burr uit North Carolina, Kelly Loeffler en David Purdue uit Georgia, en de zittende senator. John Hoeven, RN.D., in de aanloop naar de pandemie nadat hij had vernomen dat deze de markten kan verwoesten.

House Administration Chairman Bryan Steil, R-Wis., Die in januari de teugels van Lofgren overnam, was ontvankelijk.

“Ik ben erg enthousiast over dit onderwerp,” zei Steil. “Ik denk dat een van de grootste zorgen de schijn van ongepastheid is die bestaat bij het Amerikaanse publiek.” Als hij het probleem aanpakt, zijn er verschillende voorstellen om uit te kiezen.

Kim heeft woensdag een wetsvoorstel opnieuw ingediend dat individueel aandelenbezit verbiedt voor leden van alle takken van de regering. En Craig heeft eind februari zijn eigen voorstel opnieuw ingediend, waarbij elk lid van het Huis zijn individuele aandelen zou moeten verkopen en in de toekomst geen aandelen meer zou moeten houden.

Krishnamoorthi heeft ondertussen een plan opgesteld dat alle leden, echtgenoten en personen ten laste zou dekken, waarbij van hen wordt geëist dat ze ofwel zichzelf afstoten door hun activa in een gekwalificeerde blinde trust te plaatsen, ofwel volledig overstappen op onderlinge en verhandelde fondsen. Schatkistpapier, bankbiljetten of obligaties.