Opstarten in Toronto Helika sloot een financieringsronde van C$ 4 miljoen om zijn activiteiten uit te breiden en zijn Web3-analyseplatform te ontwikkelen.

De ronde werd geleid door Diagram Ventures, met deelname van Sfermion, Sparkle Ventures, Big Brain Holdings, Fenbushi en Builder Capital.

“We zien Helika in de voorhoede van een snel veranderende industrie.”
– Ken Nguyen, Diagram Ventures

Diagram Ventures is een quasi-versneller en durfkapitalist die naast het verstrekken van financiering ook technologiebedrijven “ontwerpt en lanceert”. Sinds 2016 heeft Diagram 12 startups opgericht met een totale waarde van meer dan $ 1 miljard CAD aan ondernemingswaarde. Zijn portfolio omvat Web3-startups zoals StreamingFast en Conduit, en het bedrijf heeft momenteel een groep van meer dan 90 angel-investeerders in dienst.

Volgens CrunchBase heeft Helika tot nu toe zeven investeerders. Ze voltooiden in juni 2022 een pre-seedronde van CA $ 600.000 met deelname van Diagram Ventures en VC-holding StreamingFast.

“We hebben vertrouwen in onze investering in Helika, aangezien ze in korte tijd een indrukwekkende klantenbinding hebben laten zien binnen NFT-gemeenschappen en met grote gamestudio’s”, zegt Ken Nguyen, hoofd van Crypto bij Diagram Ventures.

Het platform van Helika biedt real-time analyses en onboardt nieuwe gebruikers in gamestudio’s en populaire NFT-collecties. De startup bedient momenteel merken als Yuga Labs en Treasure en is van plan haar activiteiten uit te breiden en haar platform te ontwikkelen om de Web3-gemeenschap beter van dienst te zijn.

De Web3-gemeenschap die Helika probeert te ondersteunen, heeft onlangs moeilijke tijden doorgemaakt. De wereldwijde cryptocurrency-markt is aanzienlijk gedaald sinds de piek in waarde november 2021met een grote crash in 2022 als afschrikmiddel Veel investeerders financiering van crypto-startups. Bovendien is de waarde van NFT-collecties sterk gedaald ongeluk in 2022.

Tegen deze achtergrond blijft de oprichter en CEO van Helika, Anton Umnov, optimistisch over de toekomstige uitbreiding met de steun van zijn investeerders.

“Deze financieringsronde stelt ons in staat om ons team te laten groeien, ons product te verbeteren, meer gegevensbronnen van andere blockchains te verbinden en inzichten te blijven verzamelen om te delen met de Web3-gemeenschap”, aldus Umnov.

Umnov studeerde in 2008 af aan de Universiteit van Waterloo en richtte vervolgens Bixi Crypto Exchange en Folium Labs op. Vervolgens richtte hij in augustus 2022 samen met Artem Germanov Helika op.

Helika zegt dat het gebrek aan inzicht in het bereik, de retentie en de inkomsten van NFT-collecties een grote uitdaging is geweest voor veel Web3-gamestudio’s en populaire NFT-projecten. Het platform biedt inzichten die de beste Web3-bedrijven in staat stellen weloverwogen strategische beslissingen te nemen.

“We zien Helika in de voorhoede van een snel veranderende industrie en geloven dat haar innovatieve technologie en vooruitstrevende aanpak het bedrijf positioneert voor aanzienlijke groei in de komende jaren”, aldus Nguyen.

Functieafbeelding met dank aan Pexels.