Prime Video investeert in technologieën buiten de inhoud om zijn aanwezigheid in India te vergroten, ook op het platteland, aldus BA Winston, Vice President, Technology. In een recent interview sprak hij over de technologische ambities, uitdagingen, verbetering van de klantervaring en innovaties van het bedrijf. Bewerkte fragmenten:

Hoe ontwikkel je je in India op het gebied van technologie, inclusief investeringen?

We investeren in inhoud, maar we zijn van mening dat het niet erg nuttig is als we niet investeren in technologie die inhoud kan aansturen en leveren aan de apparaten van onze klanten. We hebben dus veel geïnvesteerd in technologie en we willen ook technologieën creëren die de algehele ervaring mogelijk maken en verbeteren, op wereldwijde schaal.

We hebben netwerkinformatie, landspecifieke streaminginformatie op basis van echte, duidelijk geanonimiseerde streaminggegevens, maar we gebruiken deze om op ML gebaseerde systemen te bouwen die ons helpen de streamingervaring in verschillende landen te optimaliseren.

En dat is de manier om te evolueren. We investeren daarom in deze technologieën om de beeldkwaliteit te verbeteren, onze latentie te verminderen en ook de app-ervaring te verbeteren.

Hoe klanten inhoud ontdekken, hoe ze met elkaar omgaan en hoe we inhoud voor hen toegankelijker maken verschilt nogal van plaats tot plaats. En op basis van de unieke behoeften van een land blijven we investeren in technologie die ons zal helpen op te schalen en de beste ervaring te bieden aan onze klanten in het land. Het is een permanente investering.

We zeggen altijd dat als het gaat om livestreaming en ook livestreaming hier in India, dat voor ons dag 1 is. We zullen onze ervaring blijven verbeteren en optimaliseren en nieuwe functies introduceren. Onze samenwerking met AWS was geweldig.

We hebben Amazon Advertising, Prime Video en AWS die allemaal samenwerken om ervoor te zorgen dat we onze klanten hier in India van dienst zijn.

Wat is uw landelijke penetratiestrategie?

Hoewel de streamingindustrie van het land de afgelopen 4-5 jaar in een snel tempo is gegroeid, gedreven door sterke wind in de rug, zoals veranderende consumentengewoonten, de alomtegenwoordige beschikbaarheid van smartphones en goedkope data, begrepen we dat we, om de landelijke klantenkring binnen te dringen, de noodzaak om een ​​programmatische aanpak te hanteren. Om dit te doen, hebben we optimalisatie op hoog niveau nodig op drie belangrijke aspecten.

Allereerst willen we verbinding maken met verschillende vervoerders in verschillende staten op een optimale locatie en ervoor zorgen dat we voldoende capaciteit hebben. We moeten onze leveringen plannen en de benodigde netwerkcapaciteit op de verschillende interconnectiepunten inschatten.

Om toegang te krijgen tot het platteland van India, moeten we alle verbindingspunten tussen onze eigen AWS-datacenters en ISP’s van eindgebruikers beoordelen. We hebben toegewijde teams die samenwerken met netwerkproviders in het hele land om deze connectiviteit te optimaliseren of nieuwe capaciteit op te bouwen wanneer dat nodig is.

De afgelopen jaren hebben we een uitstekende samenwerking weten op te bouwen met verschillende netwerkaanbieders, waardoor we ons bereik aanzienlijk hebben vergroot.

Ten tweede weten we dat India een zeer diverse reeks ISP-netwerken heeft en dat elke operator anders zal zijn. Er kan dus niet van worden uitgegaan dat alle klanten zullen profiteren van een goede internetverbinding. Daarom werken we aan het optimaliseren van onze videocompressie-indelingen voor verschillende bitrates en bandbreedtevoorwaarden.

We beoordelen hoe de beeldkwaliteit die op een bepaald apparaat wordt waargenomen, zelfs bij lage bitsnelheden, voor onze klanten zal overkomen. Door streaming-algoritmen te maken die rekening houden met verschillende netwerkomstandigheden, zorgen we ervoor dat we streaming in realtime kunnen optimaliseren.

Onze technische teams zorgen ervoor dat we onze landelijke klanten een superieure ervaring bieden.

Ten derde weten we dat het internet van nature voor verschillende uitdagingen staat, zoals glasvezelstoringen, wifi-congestie of het af en toe uitvallen van apparatuur.

Om hiermee om te gaan, optimaliseren we onze algoritmen met behulp van ML, voor verschillende mobiele en netwerkomstandigheden om ons snel aan te passen aan veranderende netwerkomstandigheden. We gebruiken op ML gebaseerde optimalisaties in ons hele kanaal voor de best mogelijke ervaring.

Deze drie belangrijke optimalisaties stellen ons in staat om premium content en programmering te leveren aan Indiase klanten.

Wat vindt u van het probleem van latentie als het gaat om livestreaming? Hoe zal het worden opgelost?

Latency is een belangrijke uitdaging die we moeten aangaan. We willen niet dat klanten horen over een sleutelmoment van hun buren of op sociale media. Het is daarom een ​​complexe en interessante uitdaging om op te lossen. We hebben zelfs teams die zich toeleggen op het verminderen van latentie en het optimaliseren van de streamingervaring.

Als je aan de streaming-industrie denkt, zijn er veel standaarden, en hoewel we graag op standaarden gebaseerde technologieën gebruiken, zijn we ook bereid om af te wijken van een standaard en iets anders te gebruiken als dat nodig is. .

Met latency hebben we geëxperimenteerd met een totaal ander netwerkprotocol. Het is geen nieuw protocol, maar het wordt tegenwoordig over het algemeen niet gebruikt bij streaming; het heet UDP – User Datagram Protocol en het kan ons een manier bieden om de latentie aanzienlijk te verminderen en tegelijkertijd streams van hoge kwaliteit te leveren.

Als we denken aan sportstreaming, willen we een hoge beeldkwaliteit leveren, we willen nadenken over latentie en een bufferloze ervaring leveren, terwijl we vrij snel een stream starten. Dit zijn de belangrijkste pijlers van de algehele streamingervaring.

We moeten de latentie verminderen, de beeldkwaliteit verbeteren, streams sneller starten en een betrouwbare stream bieden. Technisch gezien is het moeilijk. Ik denk echter dat we de juiste technologische basis hebben om dit probleem op te lossen.