De politiedienst van Glendale, au Colorado, heeft een fermé l’enquête over de joueur-vedette des Grizzlies de Memphis Ja Morant.

De autoriteiten proberen te bepalen of ze de 23-jarige atleet kunnen aanklagen in een link met een live video-uitzending die hij dezelfde dag op zijn Instagram-account maakte. Op een zeker moment kunnen de toeschouwers hun Morant tenir une arme à feu ontwijken.

Drie dagen later maakte de politie bekend dat ze de acties van de speler aan het onderzoeken waren. In een officieel gepubliceerd communiqué wordt uitgelegd wat er niet mogelijk is “de meest voorkomende beschikbare middelen zijn de schuld van een misdaad”.

En ce moment, Morant est tenu à l’écart de son équipe en raison de cette frasque. De twee derniers komen overeen met des siens, qu’ils ont d’ailleurs perdus. Le réseau ESPN heeft vernomen dat de club aurait l’intention de le laisser encore “refléchir” pour quatre autres parties.

Bedenk ook dat de NBA een onderzoek naar deze affaire heeft geopend. Het circuit dat de beslissing tot opschorting van de morant is, kan niet worden beschuldigd van criminelen.

Morant kent een uitstekende quatrième quatrième carrière in het circuit Silver. Hij bezet de zesde plaats in de competitie voor punten per wedstrijd (27,1) en de vijfde plaats voor assists per duel (8,2).