Afbeelding voor artikel met de titel Wat u moet weten over het enorme nieuwe monster van de Mandalorian

Schermafbeelding:: Lucasfilm:

Deze week: De Mandaloriaan nam ons mee terug naar de verwoeste thuiswereld van het eens-krijgersras, Mandalore, om dieper te graven de gecompliceerde geschiedenis van zijn volk en zijn krijgerculturen. Maar het culmineerde toen Bo-Katan Kryze en Din Djarin iets ontdekten dat de wereld – en wat er over is van haar mensen – voor altijd zou kunnen veranderen.

Afbeelding voor artikel met de titel Wat u moet weten over het enorme nieuwe monster van de Mandalorian

“The Mines of Mandalore”, de tweede aflevering van: De Mandaloriaan seizoen drie:, concludeert vervolgens dat Din Djarin door Bo-Katan onder het oppervlak van de door smelten gebombardeerde planeet is gered. Ze is : zijn aartsvijand als het gaat om alles wat met Mandalorian te maken heeft, dankzij zowel Din’s complexe geschiedenis met de factie die ooit bekend stond als Death Watch, als het feit dat hij per ongeluk zijn zwaardachtige rechterhand aan het bewind van Mandalore toen hij beweerde de darksaber aan het einde van seizoen twee.

Maar het duo slaagden er met tegenzin in een band te vormen toen ze onder het oppervlak van Mandalore naar de titulaire mijnen baanden – de locatie van wat Din en de wapensmid geloven te zijn heilige wateren” Dit: hij zou gedoopt moeten wordennaar binnen om zijn Child of the Guard-status terug te krijgen. Maar net als Din het ritueel begint, wordt hij onder de oppervlakte gesleept. door een enorm beest– en terwijl Bo-Katan jetpackt om hem te redden, krijgen ze allebei een geweldige glimp van hoe het is. een levende Mythosaurus.

Afbeelding voor artikel met de titel Wat u moet weten over het enorme nieuwe monster van de Mandalorian

Schermafbeelding:: Lucasfilm:

Wat is een Mythosaurus?

Mythosauriërs zijn gigantische reptielachtige wezens die bestonden in de tijd van Mandalore’s verre verleden. In: Star Wars:oud uitgebreid universum:Mythosauriërs waren een van de inheemse soorten van de planeet die op een dag Mandalore worden– toen de Taung-nomaden de wereld als hun thuis kozen, en hun leider, Mandalore de Eerste, hen leidde op een uitroeiingscampagne tegen de wezens. Na de vernietiging van de Mythosauriërs hernoemden de Taung zichzelf ter ere van Mandalore de Eerste. Mando’ade: in hun taal, of de “zonen en dochters van Mandalore, en noem de wereld d: Manda’yaim:, of “huis van de Mand’alor” – of Mandalore, zoals hij bekend werd in Galactic Basic. De nalatenschap van de wezens overleefde met hun botten die werden gebruikt voor ceremoniële wapens en bepantsering door toekomstige generaties kruisvaarders, en hun schedels werden een embleem voor de Mandalorians en hun heerser.

De Mythosauriërs hebben een vergelijkbaar erfgoed in de huidig: Star Wars: continuïteit:hoewel in een: een iets minder vijandige manier. Ook zij waren wezens afkomstig uit Mandalore, maar in dit verhaal heeft Mandalore de Grote, een van de oude heersers van het Mandaloriaanse volk, de wezens getemd en bereden als rijdieren. Hun uitsterven gebeurde ook in de huidige canon, voor zover we weten, niet door toedoen van de Mandalorian’s eigen agressie – maar hoe dan ook is hun schedel nog steeds een belangrijk symbool geworden in de krijgercultuur van de Mandalorian, en een grotendeels achtergelaten met de opkomst van de Nieuwe Mandalorians in de laatste dagen van de Oude Republiek.

Afbeelding voor artikel met de titel Wat u moet weten over het enorme nieuwe monster van de Mandalorian

Schermafbeelding:: Lucasfilm:

Hebben we mythosauriërs gezien in: Star Wars: Voor?

Voordat ‘The Mines of Mandalore’ werd uitgezonden, hadden we nog nooit een levende Mythosaurus in de stroming gezien. Star Wars: continuïteit – we hebben nog nooit een groot deel van het oude uitgebreide universum gezien, hun meest prominente uiterlijk is dat van letterlijke botten.

De meest opvallende verschijning van de Mythosaurus in: Star Wars: maakte deel uit van een epauletontwerp voor: Het pantser van Boba Fett In: Het rijk slaat terug. De afdruk van de schedel werd uiteindelijk gevestigd in het oude uitgebreide universum als een symbool van Clan Keldau, een clan van Mandalorians die tijdens het hoogtepunt van de kruistochten bekend stond om hun militaire bekwaamheid en de thuisbasis van vele gevechtstrainers. Een levende mythosauriër werd pas in het uitgebreide universum gezien vlak voordat Disney Lucasfilm overnam – in het boek uit 2013 De code van de premiejager: uittreksel uit de Boba Fett-archieven– en daarna: Star Wars: canon na de overname opnieuw is opgestart, maar nu hebben we een levende gezien en het bewijs dat ten minste één mythosauriër zijn schijnbare uitsterven heeft overleefd.

Afbeelding voor artikel met de titel Wat u moet weten over het enorme nieuwe monster van de Mandalorian

Schermafbeelding:: Lucasfilm:

Waarom zijn mythosauriërs zo belangrijk voor Mandalorianen?

Mythosauriërs zijn niet alleen een symbool van hun oude krijgerscultuur, maar hebben de laatste jaren ook meer, laten we zeggen, mythische bekendheid gekregen. Star Wars: continuïteit. In: Boba Fetts boekthe Armorer – een belangrijke figuur in de Children of the Watch, een nomadische groep van overlevende Mandalorians geboren uit de as van de death watch martiale traditionalistische terroristische factie, die uitbrak in de laatste dagen van de Clone Wars – vertelt Din Djarin dat een oud Mandaloriaans lied de verbinding van de mythosaurus met de toekomst van zijn volk voorspelde. Zij, en die “liederen van eeuwen geleden,geloofde dat de Mythosaurus opnieuw zou opstaan ​​om een ​​nieuw tijdperk van Mandalore in te luiden – of het of de liedjes letterlijk of symbolisch betekenen, doet er niet toe, aangezien Din en Bo-Katan allebei weten dat Mandalore nog leeft.

Gezien dat alles Mandalore zelf is overgestoken tijdens het rennen : Star Wars: continuïteit – een cyclus van machtsstrijd, vrede bij mooi weer, bezetting en uitroeiing die generaties overspant – het besef dat de Mythosauriërs de laatste littekens van de wereld hebben overleefd, zal ongetwijfeld opschudding veroorzaken onder de overlevenden van de Mandalorianen.

Afbeelding voor artikel met de titel Wat u moet weten over het enorme nieuwe monster van de Mandalorian

Schermafbeelding:: Lucasfilm:

Wat betekent de mythosaurus? De Mandaloriaan?

Nou, dat is moeilijk te zeggen, behalve dat het de profetieën en waarschuwingen van de Armorer – en de bredere Guard, inclusief Din – een beetje meer geloofwaardigheid geeft in de ogen van Bo-Katan, die grotendeels de pseudo-religie van de groep verwierp dankzij hun wortels in zijn eigen recente verleden met de Death Watch. Maar de krachtige herinnering in: Boba Fetts boek over een mythosauriër die een nieuw tijdperk inluidt voor de planeet Mandalore lijkt op te zetten dat dit seizoen echt de het begin van een nieuwe generatie voor de wereld.

Din heeft nu tenslotte het bewijs dat Bo-Katan altijd geloofde – dat Mandalore nog steeds een levende wereld was, niet “vervloekt” door het woeste bombardement van Imperial, maar er gewoon zwaar door beschadigd. Nu de ogenschijnlijk ongelijksoortige helften van de MandalorianS zowel theologische als politieke verdeeldheid zullen weten dat Mandalore in staat is om potentieel het leven en de beschaving in stand te houden, het lijkt erop dat de Mandalorianen op zoek zijn naar terugkeer naar huis. Maar wie zal hen leiden in dit nieuwe tijdperk? Nou… we kennen mensen die daar zeker ruzie over kunnen hebben, verdomde Mythosauriërs.


Wil je meer io9-nieuws? Ontdek wanneer u op de laatste moet wachten Wonder:, Star Wars:En: StarTrek: versies, wat biedt de toekomst voor de DC-universum in film en tven alles wat u moet weten over de toekomst van: Doctor who:.