Stuart Hog

EDINBURGH, SCHOTLAND – MAART 08: Stuart Hogg uit Schotland tijdens een trainingssessie in Schotland in de Oriam op 8 maart 2023 in Edinburgh, Schotland. (Foto door Craig Williamson/SNS Group)

Steve Tandy heeft een eerbetoon gebracht aan ‘speciale speler’ Stuart Hogg, aangezien de vleugelverdediger zijn 100e cap lijkt te verdienen wanneer Schotland het op Murrayfield tegen Ierland opneemt in een poging om de Triple Crown te winnen en hun hoop op de Six Nations-titel levend te houden.

Exeter-ster Hogg staat op het punt om de mijlpaal te halen tegen Ierland en Schotland, verdedigingscoach Tandy gelooft dat de lange levensduur van de 30-jarige op internationaal niveau een bewijs is van zijn trots om voor zijn geliefde land te spelen.

“Tegenwoordig, met de hoeveelheid rugby die deze jongens spelen, om de drive en energie te hebben die hij nodig heeft om Schotland te vertegenwoordigen, is hij een speciale speler en een speciaal mens,” zei Tandy.

“De trots die hij heeft om Schotland te vertegenwoordigen is geweldig om te zien. Het zal een enorme prestatie voor hem zijn en welverdiend. Hij brengt veel energie met de manier waarop hij speelt en er is opwinding om hem heen.

“Ik weet dat mensen over Hoggy praten in de aanval, maar de energie die hij in de verdediging brengt, de communicatie, de focus, het is geweldig om hem te hebben.”

Schotland weet dat een overwinning op het in vorm zijnde Ierland op zondag de Triple Crown veilig zal stellen en hen in de titeljacht zal houden Six Nations-titel. En volgens Tandy is er reden tot optimisme. “Ierland is niet voor niets het nummer één team ter wereld, maar we moeten kijken wat we kunnen toevoegen aan het spel”, zei hij. “De eerste drie wedstrijden speelden we heel goed.

“We hebben veel echt positieve eigenschappen aan ons spel getoond. De jongens bevinden zich in een zelfverzekerde ruimte en we zijn verheugd om in Murrayfield voor een volle zaal te spelen voor een drievoudige kroon.

Grant Gilchrist zal geen rol spelen in de laatste twee Six Nations-wedstrijden tegen Ierland en Italië nadat het slot een schorsing van drie weken kreeg voor de overtreding die leidde tot zijn rode kaart tegen Frankrijk in de nederlaag met 32-21 in Parijs.

Schotland was teleurgesteld over de tijd die nodig was om een
beslissing, wat betekent dat Edinburgh’s URC-wedstrijd tegen Leinster afgelopen weekend – waarin Gilchrist geen rol speelde – niet meetelde voor zijn schorsing.

“We zijn teleurgesteld over hoe lang het duurde en wanneer de wedstrijd begon”, zei Tandy. “Het publiek zelf was geweldig.

“Ik was er zelf bij en vond dat het heel positief werd aangepakt – maar er was een beetje frustratie over hoe lang het duurde voordat ik wist welke wedstrijden hij ging missen.”

MEER: Tottenham crasht uit de Champions League terwijl Bayern München PSG versloeg

MEER: Arsenal baas Mikel Arteta reageert op Real Madrid links

Kijk voor meer van dit soort verhalen op onze sportpagina.

Volg Metro Sport voor het laatste nieuws over
Facebook, Twitter En instagram.