De Republikeinse senator Tom Cotton uit Arkansas heeft een wetsvoorstel ingediend om ‘betalingen aan Palestijnse martelaren’ via ‘het Amerikaanse financiële systeem’ af te schaffen nadat hij de Democraten had aangeklaagd voor hun kritiek op premier Benjamin Netanyahu, volgens de wet.

DE De krachtwet van Taylordie in 2018 werd aangenomen nadat veteraan Taylor Force van het Amerikaanse leger was vermoord in Israël en er werden betalingen gedaan aan de families van terroristen door de Palestijnse regering, in een poging te voorkomen dat Amerikaanse fondsen zouden worden gebruikt in het “Pay to Slay”-programma dat terroristen en hun families beloont voor het aanvallen van Israël en zijn burgers. Cotton kondigde woensdag aan dat hij een wetsvoorstel met de titel “Taylor Force Martyr Payments Prevention Act van 2023om te voorkomen dat de regering van de Palestijnse Autoriteit specifiek buitenlandse banken gebruikt die het “Amerikaanse financiële systeem” gebruiken om de families van terroristen te betalen voor het aanvallen van Israël. (Een door de Amerikaanse regering gesteunde Palestijnse school viert een terrorist die 7 mensen vermoordde in de synagoge)

De Cotton Bill zou de oorspronkelijke wet versterken door verbieden het gebruik van “transacties in Amerikaanse dollars” om betalingen te doen voor het Pay to Slay-programma. De daad zou zijn geven De antiterrorisme-autoriteiten van het Amerikaanse ministerie van Financiën hebben de mogelijkheid om “buitenlandse banken aan te wijzen als toonaangevende witwasinstellingen” die aan het programma zijn gekoppeld en te voorkomen dat ze “Amerikaanse correspondentrekeningen” gebruiken

“Radicaal-islamitische terroristen mogen niet worden beloond voor het doden van onschuldige mensen, en banken moeten verantwoordelijk worden gehouden voor het verwerken van enige vorm van ‘martelaarsuitbetaling'”, aldus Cotton in het persbericht. “Ons wetsvoorstel zal voortbouwen op de oorspronkelijke Taylor Force Act om ervoor te zorgen dat Palestijnse terroristen niet financieel profiteren van het plegen van deze zinloze moorden.”

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu leidt een wekelijkse kabinetsvergadering op het kantoor van de premier in Jeruzalem op 8 januari 2023. (Foto door RONEN ZVULUN / POOL / AFP) (Foto door RONEN ZVULUN/POOL/AFP via Getty Images)

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu leidt op 8 januari 2023 een wekelijkse kabinetsvergadering in het kantoor van de premier in Jeruzalem. (Foto door RONEN ZVULUN/POOL/AFP via Getty Images)

Het voorgestelde wetsvoorstel komt net nadat Cotton zwaar werd bekritiseerd Democraten en de regering-Biden voor hun opmerkingen over Netanyahu en Israël, volgens Cotton’s Tuesday stelling.

“De leidende democraten hebben gebeld [Netanyahu] een “reactionair”, een “racist”, een “etnisch-nationalist”, zei Cotton. “Ze beschuldigden hem van het plegen van ‘oorlogsmisdaden’ en het leiden van een ‘apartheidsstaat’. President Biden noemde het ‘extreem’ en zei dat ze het niet eens waren over ‘een verdomd iets. Sterke woorden’.”

Een woordvoerder van het Witte Huis verwees de DCNF naar het ministerie van Buitenlandse Zaken toen hem om commentaar werd gevraagd.

Cotton verwees ook naar een recente rapport van de Washington Free Beacon die ontdekte dat het ministerie van Buitenlandse Zaken geld gaf aan de Movement for Quality Government, een onpartijdige non-profitorganisatie die beweert te werken aan de verdediging van de Israëlische democratie die erop aandrong Netanyahu uit zijn ambt te verwijderen.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken vertelde de DCNF dat de meest recente financiering voor MQG in september was. 2022 en gaat terug tot 2020.

“Het ministerie van Buitenlandse Zaken had kleine subsidies verstrekt aan MQG, waaronder een subsidie ​​die in 2020 werd ondertekend onder de vorige regering en werd voortgezet onder de regering-Biden, die zich richtte op het onderwijzen van maatschappijleer en het ondersteunen van goed bestuur”, aldus de woordvoerder.

De senator uit Arkansas wees op de obama En clinton Het verzet van de regering tegen Netanyahu als bewijs dat de Democraten zich volgens de verklaring “gedurende meer dan een kwart eeuw hebben bemoeid met de Israëlische democratie”. Volgens Cotton volgt Biden simpelweg het “de facto beleid” dat hem is opgelegd om “Netanyahu te saboteren”.

“President Biden en zijn regering moeten premier Netanyahu niet langer behandelen alsof hij een rivaal of zelfs een tegenstander is, maar moeten hem gaan behandelen voor wie hij is: een oorlogsheld, een dappere patriot, een torenhoge figuur in het moderne Israël, en vooral voor ons, een grote vriend van Amerika, ‘zei Cotton.

Cotton en het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben niet onmiddellijk gereageerd op het verzoek om commentaar van de Daily Caller News Foundation.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.