Een van de grootste investeerders van Magnet zei dat het prijskaartje van $ 1,8 miljard “gewoon te laag” was.

Zoals de strijd om te stoppen Magneet forensisch onderzoek“De verkoop van C$1,8 miljard gaat door, een onafhankelijke adviseur heeft aandeelhouders aanbevolen om voor de deal te stemmen, aldus Magnet.

De Waterloo-startup bracht woensdag een verklaring uit waarin werd opgemerkt dat Egan-Jones Proxy Services, die werkte als een onafhankelijke proxy-adviseur die de deal beoordeelde, aanbeveelde deze goed te keuren.

“Wij zijn van mening dat de dissidente aandeelhouder geen superieur alternatief heeft aangeboden dat de waardecreatie maximaliseert.”

De aankondiging van Magnet volgt op een publieke campagne van een van Magnet’s grootste investeerders, Nellore Capital Management, tegen plannen om het bedrijf aan Thoma Bravo te verkopen.

Andere aandeelhouders van Magnet hebben zich naar verluidt ook aangesloten bij de pogingen van Nellore om de deal te beëindigen. Volgens De Globe en de postvier Noord-Amerikaanse investeringsmanagers zijn niet tevreden met de voorgestelde deal, waarvan er drie zeggen tegen te zullen stemmen.

De aanbeveling van de onafhankelijke adviseur komt vóór de algemene vergadering van aandeelhouders van 23 maart met betrekking tot de voorgestelde deal.

Thoma Bravo kondigde in januari aan Magnet te willen kopen voor C$ 1,8 miljard. Het is een deal die de beursgenoteerde Magnet uitschakelt en combineert met digitaal forensisch bedrijf Grayshift, eigendom van Thoma Bravo.

Nellore kondigde op 9 februari aan zich te verzetten tegen de overname door de Amerikaanse private-equitygigant Thoma Bravo omdat de huidige prijs Magnet onderwaardeert. Als reactie daarop gaven de onafhankelijke bestuurders van Magnet hun eigen verklaring af waarin ze de deal verdedigden, waarin ze zeiden dat de overname zoals beschreven wordt geprijsd tegen kwaliteit na een concurrerend proces en de beste te volgen weg is voor Magnet.

Thoma Bravo stemde ermee in om de ondergeschikte stemgerechtigde aandeelhouders van Magnet $ 44,25 per aandeel te betalen, een bedrag dat een premie vertegenwoordigde van meer dan 15% ten opzichte van de slotkoers van Magnet op de dag vóór de aankondiging van de overeenkomst.

Met betrekking tot zijn aanbeveling om voor de transactie te stemmen, zei Egan-Jones: “Het feit dat bij de aankondiging van de transactie de aandelenkoers van het bedrijf en de impliciete multiples stegen, geeft aan dat de overname goed wordt ontvangen door aandeelhouders, investeerders en de markt als geheel. .”

GERELATEERD: Strijd bouwt voort op voorgestelde $ 1,8 miljard Magnet Forensics Acquisitie door Thoma Bravo

De adviseur zei ook dat de transactie “uitdagingen zal aanpakken die verband houden met de beperkte mobiele mijnbouwmogelijkheden van Magnet”. Magnet wordt beschouwd als een toonaangevende leverancier van computer- en digitaal gerichte onderzoekstools, maar werkt regelmatig samen met Grayshift (nu eigendom van Thoma Bravo) voor hulp bij datamining vanaf mobiele apparaten.

Zoals The Globe meldt, had Magnet eind 2021 overwogen om Grayshift te kopen om zijn mobiele expertise te vergroten, maar verloor hij het aanbod van Thoma Bravo. Nu wil Thoma Bravo Magnet kopen om te combineren met Grayshift.

Nellore bezit 1,2 miljoen achtergestelde stemgerechtigde aandelen in Magnet, of ongeveer 10% van de klasse, en noemde de voorgestelde aankoopprijs van C $ 1,8 miljard “gewoon te laag”. Magnet’s Independent Special Committee, dat werd gevormd na ontvangst van het bod van Thoma Bravo en bestond uit de onafhankelijke directeuren van Magnet, Carol Leaman en Jerome Pickett, hield toezicht op het onderhandelingsproces en is geen overeenstemming met het argument van Nellore.

Nellore zei dat hij liever zou zien dat Thoma Bravo Magnet koopt via een onderhandse plaatsing van 13,2 miljoen aandelen en Grayshift samenvoegt met de bestaande Magnet-entiteit.

“Wij zijn van mening dat de dissidente aandeelhouder geen superieur alternatief heeft geboden dat de waardecreatie maximaliseert”, zei Egan-Jones, volgens de verklaring van Magnet in het rapport van de onafhankelijke adviseur.

Afbeelding met dank aan Magnet Forensics.