Inhoud van het artikel

Terwijl de regering-Smith onlangs inflatiebeperkende maatregelen aankondigde, waaronder $ 600 contante betalingen aan senioren en kinderen in gezinnen met een “middeninkomen”, heeft de provincie nog geen aanzienlijke belastingverlagingen doorgevoerd die langdurige verlichting zouden bieden aan gezinnen in Alberta.

Inhoud van het artikel

En gezinnen in Alberta betalen veel belastingen aan federale, provinciale en lokale overheden – inkomstenbelastingen, omzetbelastingen, brandstofbelastingen en nog veel meer. mensen) betaalde bijna 44% van haar inkomen aan totale belastingen.

Inhoud van het artikel

Vandaag onthult een nieuwe peiling (uitgevoerd door Leger en in opdracht van het Fraser Institute) dat 71% van de Albertanen vindt dat het gemiddelde gezin overbelast is. Het is duidelijk dat Albertanen belastingverlagingen willen. Helaas zijn de provinciale en federale overheden grotendeels de andere kant op gegaan en hebben ze sinds 2014 veel belastingen verhoogd.

Uit dezelfde peiling van Leger bleek dat 84% van de Albertanen vindt dat het gemiddelde gezin 40% of minder van hun inkomen aan totale belastingen zou moeten betalen (dezelfde vraag werd gesteld aan inwoners van andere provincies; Alberta had verreweg het hoogste percentage respondenten dat geloofde de belasting moet 40% of minder zijn). En een meerderheid van de respondenten (58%) in Alberta vindt dat het gemiddelde gezin 25% of minder van hun inkomen aan totale belastingen zou moeten betalen. (Bedenk dat de gemiddelde familie in Alberta momenteel bijna 44% van hun inkomen aan belastingen betaalt.)

Inhoud van het artikel

Opnieuw is er honger naar belastingverlagingen in de provincie.

Een andere belangrijke overweging is of Albertanen denken dat ze waarde krijgen voor alle belastingen die ze betalen om federale, provinciale en lokale overheidsuitgaven te financieren. zoals gezondheidszorg, onderwijs, politie, wegen en landsverdediging. Daarentegen denkt slechts 14% van de Albertanen dat ze goede of grote waarde halen uit overheidsdiensten. Minder dan drie op de tien (29%) denkt dat ze waar voor hun geld krijgen.

De peilinggegevens zijn er. Er is veel steun onder Albertanen voor belastingverlagingen en er is algemene ontevredenheid over de overheidsdiensten.

Politieke partijen van alle pluimage moeten goed letten op de meningen en wensen van Albertanen wanneer ze overwegen om belastingen voor gezinnen te heffen.

Jake Fuss en Tegan Hill zijn economen bij het Fraser Institute.